Speltpasta met Hazelnootpesto en Groene Asperges

Ik word heel erg blij van dit gerecht! Het staat met een beetje je best doen binnen 25 minuten op tafel, de smaak is werkelijk geweldig en echt iedereen kan dit maken. Geen bewerkelijke handelingen of moeilijke kooktechnieken, maar gewoon prachtige producten die veel smaak geven.

IMG_5649

Bereidingstijd   25 minuten
Aantal personen   2

Pasta

200 gr speltpasta (of meer voor grote eters)
350 gr groene asperges
1 (niet al te grote) courgette
2 el olijfolie
versgemalen zwarte peper
snufje zeezout
optioneel: 1 tl zeezout voor in het pastawater

Pesto

40 gr pecorino (of parmezaan), in stukjes
1 flink bosje basilicum (ongeveer 1/3 van zo’n supermarktplant)
2 handjes hazelnoten
1 teen knoflook
2 el extra vierge olijfolie
snufje zout

IMG_5648

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Voeg eventueel zout aan het pastawater toe.

2. Rooster de hazelnoten in een koekenpan tot deze goudbruin zijn. Let op, noten kunnen snel verkleuren en verbranden, dus direct op een bordje laten afkoelen na het roosteren. Doe de rest van de ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine. Zet nog even opzij. De koekenpan gebruik je zometeen weer.

3. Kook de pasta volgens de verpakking, maar check wel even tussendoor of deze niet te gaar wordt. Voor dit recept is het lekker als de pasta mooi al dente wordt gekookt.

4. Was de asperges en verwijder de onderste paar centimeter. Dit is het ‘houtige’ deel en smaakt niet erg lekker. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 cm. Doe in een ovenschaal, besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met peper en zeezout. Zet voor 10 minuten in de oven. Schud tussendoor een keer om.

5. Terwijl de pasta kookt en de asperges in de oven zitten was je de courgette en snijd je deze in plakken van ongeveer een halve cm dik. Doe 1 el olijfolie in een koekenpan en leg de schijfjes courgette hier in, verdeel over de hele pan. Bak ongeveer 3 à 4 minuten per kant op middenhoog vuur. Bestrooi lichtjes met peper en zeezout.

6. De hazelnoten zijn in de tussentijd afgekoeld en kunnen er nu bij in de keukenmachine. Pulseer tot je een mooie korrelige pesto hebt.

7. Giet de pasta af, laat even uitlekken en doe deze terug in de pan. Gooi hier de pesto bij en roer goed door tot de pesto mooi is verdeeld. Schep in de borden en garneer met de courgette en de asperges. Maak af met nog wat extra versgemalen zwarte peper en eventueel naar smaak een scheutje extra vergine olijfolie. Eet smakelijk!

IMG_5647

Meer weten over hoe je pasta het beste kookt? En welke olie je het beste waarvoor kunt gebruiken? Kijk dan vooral even hier en hier.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

2 gedachtes over “Speltpasta met Hazelnootpesto en Groene Asperges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s