Over Mij

Meisjevanhetlicht is een persoonlijke foodblog met gezonde, lekkere en eenvoudige recepten. En soms onweerstaanbare desserts en taarten. Verder vind je hier mooie foto’s, artikelen en tips voor lunch, diner, koffie met taart en andere hotspots. Alles op de blog is – tenzij anders vermeld – eigen content.

Wie is meisjevanhetlicht?

Mijn naam is Francine en ik woon samen met mijn vriend in Groningen, de stad waar ik van hou!  Ik ben kunst- en cultuurwetenschapper en werk op dit moment bij de universiteit, maar daarnaast heb ik ook jaren gewerkt als lichttechnicus. Hier komt ook de naam meisjevanhetlicht vandaan. De afgelopen jaren was ik als lichttechnicus regelmatig op tour met hiphop act Kraantje Pappie. Om ondanks al dit nachtwerk toch een beetje in vorm te blijven is goed eten en gezond leven voor mij erg belangrijk. Ik hoop hierover dan ook het een en ander met jullie lezers te delen!

IJslandse kat aaien

Waarom food?

Al van kleins af aan ben ik met koken en bakken bezig. De foto’s van een kleine Francine in rompertje naast mama, samen abrikozentaart bakken aan een grote eettafel in Frankrijk, illusteren dat het al vroeg begon. Later mocht ik vaak toetjes maken als mijn vader uitgebreid ging koken voor vrienden en familie. De liefde voor eten is met de jaren alleen maar verder gegroeid en daarom heb ik in 2014 besloten om een foodblog te beginnen. Ik deel graag mijn visie, kennis en recepten met de wereld!

Locatie

Ik woon in Groningen en ben bevlogen over wat de stad en het Noorden te bieden hebben. Vandaar dat er op de blog vooral hotspots te vinden zijn in de stad Groningen en omgeving. Ik houd ook ontzettend van reizen en kan wel stellen dat zo vaak mogelijk op vakantie gaan mijn hobby is. Dit is ook terug te zien op de blog in de vorm van fotoverslagen en recepten.

Visie

Blogs over healthy livingsuperfood en complexe gezondheidsregimes zijn er al in overvloed, maar geven niet altijd een realistisch beeld. Want als je niet vanwege medische redenen aan een gluten-vrij dieet bent, dan is dat toch niet vol te houden? En het eten van bergen goji bessen en chia-zaadjes is voor de gemiddelde portemonnee ook niet weggelegd. Daarbij wordt er veel onzin gepubliceerd over eten en is zeker niet elk dieet voor iedereen geschikt. Ik ben uiteraard geen diëtist, maar durf met zekerheid te stellen dat eten niet al te ingewikkeld moet worden en dat we vooral zo veel mogelijk moeten genieten van eerlijk en vers eten. Kortom, gezond eten en leven, maar dan wel met een korreltje zout, een vleugje ironie en een kritische noot!

Meisjevanhetlicht is ook te vinden op Instagram en voor meer informatie over mijn bedrijf LICHTZIN kun je kijken op mijn website.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT