Over Mij

Meisjevanhetlicht is een persoonlijke foodblog met gezonde, lekkere en eenvoudige recepten. En soms onweerstaanbare desserts en taarten. Verder vind je hier mooie foto’s, artikelen en tips voor lunch, diner, koffie met taart en andere hotspots. Alles op de blog is – tenzij anders vermeld – eigen content.

Wie is meisjevanhetlicht?

Mijn naam is Francine en ik woon samen met mijn vriend Erik en dochtertje Lena in Groningen, de stad waar ik van hou! Ik heb kunst- en cultuurwetenschappen gestudeerd en werk bij de Rijksuniversiteit Groningen (communicatie duurzaamheid bij de Green Office), maar voordat Lena werd geboren heb ik ook jaren als lichttechnicus gewerkt. Hier komt de naam meisjevanhetlicht vandaan.

Meisjevanhetlicht houdt van…

Ik ben gek op goede koffie, pure chocolade, de zomer, goed gezelschap, reizen en de natuur. Waar je mij absoluut voor wakker kunt maken is om op vakantie te gaan. Mijn favoriete bestemmingen zijn Griekenland, IJsland, Frankrijk en – dichter bij huis – de Waddeneilanden. En wat betreft eten: écht lekkere pizza, amandelcroissants, citroentaart en verse vis van de grill.

IJslandse kat aaien

Waarom food?

Al van kleins af aan ben ik met koken en bakken bezig. De foto’s van een kleine Francine in rompertje naast mama, samen abrikozentaart bakken aan een grote eettafel in Frankrijk, illusteren dat het al vroeg begon. Later mocht ik vaak toetjes maken als mijn vader uitgebreid ging koken voor vrienden en familie. De liefde voor eten is met de jaren alleen maar verder gegroeid en daarom heb ik in 2014 besloten om een foodblog te beginnen. Ik deel graag mijn visie, kennis en recepten met de wereld!

Locatie

Ik woon in Groningen en ben bevlogen over wat de stad en het Noorden te bieden hebben. Vandaar dat er op de blog vooral hotspots te vinden zijn in de stad Groningen en omgeving. Ik houd – zoals eerder gezegd – ook ontzettend van reizen en kan wel stellen dat zo vaak mogelijk op vakantie gaan mijn hobby is. Dit is ook terug te zien op de blog in de vorm van fotoverslagen en reisverhalen.

 

Visie

Blogs over healthy livingsuperfood en complexe gezondheidsregimes zijn er al in overvloed, maar geven niet altijd een realistisch beeld. Want als je niet vanwege medische redenen aan een gluten-vrij dieet bent, dan is dat toch niet vol te houden? En het eten van bergen goji bessen en chia-zaadjes is voor de gemiddelde portemonnee ook niet weggelegd. Daarbij wordt er veel onzin gepubliceerd over eten en is zeker niet elk dieet voor iedereen geschikt. Ik ben uiteraard geen diëtist, maar durf met zekerheid te stellen dat eten niet al te ingewikkeld moet worden en dat we vooral zo veel mogelijk moeten genieten van eerlijk en vers eten. Kortom, gezond eten en leven, maar dan wel met een korreltje zout, een vleugje ironie en een kritische noot!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT