Pastasalade met gegrilde venkel, gele courgette en zalm

Voor het eerst in tijden weer een nieuw recept op de blog! Wel geheel in stijl, namelijk: simpel, lekker en behoorlijk gezond. Wat maakt dit zomerse bordje extra lekker? Het grillen van de groente voor een zachte en volle smaak. Snel proberen dus!

Bereidingstijd   25 minuten
Aantal personen   2

200 gr pasta
1 courgette (in dit geval een gele courgette)
1 venkelknol
een paar handjes rucola
1 pakje gerookte zalm
2 el pijnboompitten
3 el extra vierge olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
sap van 1 citroen

grillplaat of grillpan
neutrale olie om de groente mee te bestrijken

1. Zet een pan met water en zeezout naar smaak op het vuur om de pasta in te koken. Kook de pasta volgens de verpakking al dente.

2. Was de groente. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en de venkel in dunne ringen. Verhit de grillplaat. Bestrijk de courgette aan één kant met een beetje neutrale olie (de andere kant doe je wanneer de courgette met de oliekant op de grill ligt). Bestrooi met peper en zout. Bak de courgette op de grillplaat tot beide zijden voorzien zijn van een mooie streepje. Leg de courgette op een bordje en halveer deze wanneer afgekoeld.

3. Bak vervolgens in ongeveer 10 minuten de venkel op de grillplaat. Zet hiervoor het vuur lager. Bestrijk met neutrale olie en schep regelmatig om. De venkel moet nog een beetje bite hebben na het grillen.

4. Terwijl de venkel op de grillplaat ligt kun je in een droge koekenpan de pijnboompitten roosteren tot deze kleur krijgen.

5. Giet de pasta af en laat een beetje afkoelen. Snijd de gerookte zalm in plakjes. Doe de rucola met de zalm, de courgette, de venkel, de pijnboompitten en de pasta in een grote schaal. Voeg het sap van de citroen en de olijfolie toe. Schep het geheel om en serveer direct lauwwarm.

Eet smakelijk!

♥ MEISJEVANHETLICHT

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s