Citroen Tijm Panna Cotta

Panna cotta is één van die Italiaanse toetjes waar ik een absoluut zwak voor heb. Panna cotta, letterlijk gekookte room, kun je aankleden met rood fruit of een vruchtencoulis, maar dit recept is toch wel mijn absolute favoriet. De tijm, citroen en vanille zorgen voor een aromatische, frisse en verfijnde panna cotta waar je geen genoeg van kunt krijgen! En had ik al gezegd dat het ook nog heel erg makkelijk is om te maken?

citroen tijm panna cotta

Het recept is geïnspireerd op een panna cotta die ik jaren gelegen in België bij een Italiaans restaurant heb gegeten. Na wat experimenteren met verhoudingen ben ik er in geslaagd om het recept thuis na te maken. En dat is het recept dat ik nu altijd gebruik!

Bereidingstijd   15 minuten
Aantal personen   4

 

0,5 l slagroom
45 gr fijne kristalsuiker
3 takjes verse tijm
1 biologische citroen
1 vanillepeul
4 blaadjes gelatine

1. Doe de slagroom in een steelpannetje en zet het vuur op zacht. Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de room. Schraap de merg uit de vanille peul en voeg deze met de peul toe aan de room. Was tot slot de tijm en voeg ook deze samen met de suiker toe.

2. Verwarm de room ongeveer 10 minuten. Roer regelmatig en breng niet aan de kook! Laat intussen de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.

3. Haal de room van het vuur en giet deze door een zeef in een litermaat (handig met schenken straks). Knijp de gelatine uit en voeg deze al roerende toe aan de de room.

4. Schenk de room in 4 schaaltjes en dek deze af met plastic folie. Wanneer deze iets zijn afgekoeld in de koelkast zetten voor minstens 2 uur.

5. Serveer in de schaaltjes of op een bordje. Wil je dit laatste doen, houdt dan de schaaltjes kort met de zijkant tegen de warme kraan en keer deze dan op een bordje. Op die manier wordt de room langs de randen iets zacht en is deze makkelijk uit te storten. Geniet!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

11 gedachtes over “Citroen Tijm Panna Cotta

    • meisjevanhetlicht zegt:

      Ik zou persoonlijk chocolade niet zo snel combineren met citroen.. Daarbij is het al een vrij romig/vol dessert, dat is vooral lekker in combinatie met fruit. Je zou wel iets kunnen doen met frambozen en witte chocolade! Laat dan wel de tijm weg 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s