Zoete Aardappel Rode Linzen Soep met Knoflook Croutons

Super gezond, verwarmend, voedzaam en ontzettend lekker! Dat is wat mij betreft wat dit recept samenvat. Verder kan ik er nog aan toevoegen dat deze soep vrij weinig voorbereiding vergt en binnen een half uur of tafel staat. Daarbij voegen de knoflookcroutons ook nog een extra smaakdimensie toe. Wat wil een mens nog meer?

Zoete aardappel rode linzen soep

Bereidingstijd   30 minuten
Aantal personen   2

200 gr rode linzen
2 grote of 3 kleine zoete aardappels
1 bouillonblokje (biologisch en zonder smaakversterkers, bijvoorbeeld Zonnatura)
1 cm verse gember (geschild en in stukjes), of meer naar smaak
versgemalen zwarte peper
mespunt kurkuma (geelwortel)
snufje zeezout
1 of 2 plakken (oud) brood (meergranen, desem, ciabatta, stokbrood, etc.)
2 el extra vergine olijfolie
1 grote of 2 kleine knoflookteentjes
velletje bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd deze in grote stukken (ongeveer 2 bij 2 cm). Spoel de rode linzen koud af in een zeef. Doe de linzen en de zoete aardappel in een pan en voeg 1 liter water toe, plus de gember, het bouillonblokje en de kurkuma. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten pruttelen.

2. Snijd het brood in blokjes (ongeveer 1,5 bij 1,5 cm), doe deze in een kom en voeg het zeezout en de olijfolie toe. Rasp of pers vervolgens de knoflooktenen. Voeg dit toe en meng alles met je handen, zodat het brood de olijfolie en de knoflook goed opneemt. Verdeel in een ovenschaal op het velletje bakpapier. Zet voor 10 minuten in de oven.

3. Controleer of de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. De soep hoeft niet volledig glad te worden. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Serveer de soep met de croutons. Eet smakelijk!

– – –

Wat is jouw favoriete soep?

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s