Salade met Inhoud

Dit is nu typisch zo’n salade die goed vult, onweerstaanbaar lekker smaakt en ook nog heel erg gezond is! Je kunt de salade als complete maaltijd serveren, gecombineerd met bijvoorbeeld Feta, maar het kan ook een heerlijk bijgerecht, een after-workout salade of een voedzame lunch vormen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zoete Aardappel Kikkererwten Salade

Bereidingstijd   30 minuten
Aantal personen   2 à 3

3 niet al te grote zoete aardappels
1 tl gemalen korianderzaad
1 mespunt kurkuma
1 mespunt komijn
1 el olijfolie

1 pot / blik kikkererwten, uitgelekt
1 komkommer
1 gele paprika
1 rode ui
250 gr (kers)tomaatjes
1 bosje verse koriander
sap van 1 citroen
3 el extra vergine olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout

eventueel: 200 gr Griekse Feta*

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe in een ovenschaal en bestrooi met de kruiden en naar smaak peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en schud goed door. Zet in de oven voor 30 minuten. Halverwege de kooktijd even omscheppen.

2. Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de rode ui in ringen en halveer de kerstomaatjes. Gooi alles in een grote schaal samen met de kikkererwten. Besprenkel met het citroensap en de extra vergine olijfolie. Maak af met de verse koriander en versgemalen peper en zeezout naar smaak.

3. Wanneer de zoete aardappel uit de oven komt deze even laten afkoelen (5 minuten) en vervolgens door de salade heen scheppen. Brokkel de Feta over de salade en schep nog één keer om. Direct opeten, de salade is lauwwarm het lekkerst!

Zoete Aardappel Kikkererwten Salade

Eet smakelijk!

– – –

*Griekse Feta is absoluut niet hetzelfde als de blokjes ‘witte kaas’ die vaak voor feta worden aangezien. Deze zogenaamde witte kaas is gemaakt van koemelk, terwijl Griekse Feta – een beschermd product – van schapen- en geitenmelk wordt gemaakt. Daarbij is het ook nog eens een stuk lekkerder!

2 gedachtes over “Salade met Inhoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s