Drentse Droom – drie tips in Drenthe

Afgelopen week was ik met vriendin M. een paar dagen in het prachtige Drenthe. Elke zomer staat dit wel een keer spontaan op het programma, een paar nachtjes back to basics kamperen in het bos, een beetje zwemmen in het Loomeertje en genieten van een koud biertje op het terras.

De Loohoeve

Het weer was dit keer wisselend en dus pasten we ons programma aan op de weersomstandigheden. Zo belandden we dinsdag eerst in Villa van Streek in Borger – het regende keihard – en later met de AH / Iens restaurant actie in de Loohoeve in Schoonloo. Het was ondertussen droog, maar de tafel was al gereserveerd. En daar kregen we geen spijt van!

Lunch / koffie / diner    Villa van Streek
Villa van Streek is een gezellig restaurant in een voormalige marechausseekazerne in het centrum van Borger. Je kunt hier heerlijke versgebakken appeltaart eten, dineren, lunchen en zelfs maaltijden afhalen. Ook verkopen ze streekproducten zoals honing, producten van wol en souvenirs. De sfeer is gemoedelijk en het pand is mooi open en licht ingericht. De keuken is volledig open, dus je kunt precies zien hoe alles klaargemaakt wordt. Kortom, echt een sympathieke en gezellige zaak. En dan vergeet ik bijna de tuin! Is het mooi weer? Ga dan vooral in de prachtige tuin zitten, tussen de bloemen.

Villa van Streek

Thee   Lekker Hip
Ben je een echte thee-liefhebber? Dan moet je in Borger zeker gaan kijken bij Lekker Hip. Vriendin M. had er vorig jaar thee gekocht en was zo enthousiast dat ze er dit keer met 10 pakken thee weer vandaan kwam. Vooral de Drentse Droom met groene thee is favoriet. Alle thee wordt zelf samengesteld en is dus nergens anders zo te verkrijgen. Zeker een aanrader!

IMG_3575

Diner   De Loohoeve
Verrast worden door lekker eten, terwijl je eigenlijk één kilometer verderop op de camping staat? Het kan! Bij de Loohoeve worden prachtige, kleurrijke gerechten geserveerd. We werden er ontzettend vriendelijk ontvangen en ik was echt prettig verrast door de mooie smaken, de heerlijke (huis)wijn en de mooi opgemaakte borden. Ook een dieetwens was geen enkel probleem. Helemaal terecht dat dit restaurant een vermelding krijgt in de Michelin Gids!

De Loohoeve

Villa van Streek en de Loohoeve staan nu ook vermeld onder hotspots. Hier vind je meer informatie en een link naar de website.

– – –

Wat zijn jouw favoriete plekken in Drenthe?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s