Herfst in Strasbourg

Afgelopen week was ik een dagje in Strasbourg (ofwel Straatsburg). De stad zag er prachtig uit met de herfstbladeren en de vakwerkhuizen. Straatsburg is de stad van ons Europees parlement en van de prachtige kathedraal met één toren, maar je kunt in Straatsburg ook ontzettend goed shoppen en heerlijk eten! In deze post een aantal tips.

 

Taart/Koffie/Thee   Christian
Bij Christian, vlakbij de kathedraal, kun je koffie drinken in een prachtige salon met uitzicht op vakwerkhuizen. De salon is klassiek en kitsch ingericht, met paarse vloerbedekking, veel goud, hysterische schilderijen en een heuse zeshoekige glazen vitrine met gebakjes in het midden. Alleen voor de vitrine moet je hier eigenlijk al heen! De gebakjes en taartjes zijn werkelijk fantastisch en allemaal ambachtelijk gemaakt. Ze hebben een speciale theeselectie en als je melk bij de koffie wilt krijg je dit vers opgeschuimd in een apart kannetje geserveerd. Wat wil een mens nog meer? Wel even doorlopen naar boven, beneden vind je alleen de chocolatier en de winkel.
Zie hier de website voor meer informatie en de locatie.

 

Lunch/Diner   Isola dei Sapori 
In dit sympathieke Italiaanse restaurant kun je ’s middags genieten van een plat du jour of een gerecht van de kaart. Wil je echt voor de Italiaanse experience gaan? Neem dan een volledig menu met eerst antipasto (voorgerecht), dan een primo (pasta of rijst), secondo (hoofdgerecht) en afsluitend een dolce (dessert). Je eet hier niet heel goedkoop, maar de smaken zijn geweldig en het vakmanschap spreekt echt uit de prachtige gerechten. Wij aten er de dagschotel: een lamsstoofschotel met aardappels uit de oven, en een tiramisu als dessert.
Kijk hier voor informatie over de locatie en de menukaart.

 

Shoppen   Printemps
En dan heb ik het niet over regulier shoppen, maar over keukenapparatuur, servies, pannen, etc. Bij het grote en vernieuwde Printemps warenhuis, midden in het centrum van Straatsburg, vind je op de bovenste verdieping een grote afdeling met alles voor in de keuken. Kijk je ogen uit naar schandalig dure pannen, luxe serviezen (mijn favoriet: Arzberg) en geweldige Magimix apparaten. Ik kwam er uiteindelijk vandaan met twee mokjes, maar dat was helaas meer een kwestie van budget.

 

Wat je verder kunt doen in Straatsburg? La Petite France bekijken, een authentieke wijk met vakwerkhuizen, sluizen, bruggetjes en oude platanen. Naar het Museé de Beaux-Arts gaan of één van de andere mooie musea. Shoppen bij Printemps en de het andere beroemde Franse warenhuis Galeries Lafayette. De kathedraal bekijken en de toren beklimmen (echt een aanrader!). En er valt natuurlijk nog meer te ontdekken, maar dat mogen jullie zelf doen 😉

Ben je wel eens in Straatsburg geweest en heb je een goede tip? Laat dan vooral een reactie achter!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

2 gedachtes over “Herfst in Strasbourg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s