Gevulde Kippensoep met een Oosters Tintje

Zin in een vullende maaltijdsoep met kip, veel verse groente en de verwarmende smaak van gember? Dan moet je deze soep echt gaan maken! De bereidingstijd is wat langer dan bij de meeste recepten op de blog, maar laat dat je niet afschrikken, je kunt tussendoor namelijk prima andere dingen doen!

Kippensoep

Bereidingstijd   iets minder dan 1 uur
Aantal personen   2 á 3

2 kleine of 1 grote kippenpoot (liefst scharrel of biologisch)
2 winterwortelen (niet al te groot)
1 prei
3 stengels bleekselderij
2 lente-uitjes
1 bosje bladselderij
3 groente- of kippenbouillonblokjes*
3 cm gemberwortel (of meer naar smaak)
versgemalen peper
1,5 liter heet water
3 el neutrale olie
2 nestjes noodles

eventueel extra
snufje zeezout
soja saus
chili vlokken
rode peper
verse koriander

IMG_3843

1. Was de groenten, schil de wortel. Snijd de wortel en bleekselderij in dunne plakjes, de prei eerst halveren en dan in reepjes snijden.

2. Verwarm de olie in een grote pan met een dikke bodem en bak hierin de kippenpoten licht aan. Neem hiervoor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de gesneden groente toe en fruit deze mee aan voor ongeveer 3 minuten. Regelmatig roeren.

3. Voeg de bouillonblokjes toe en giet er 1,5 liter heet (of kokend) water bij. Schil een stuk van ongeveer 3 cm gemberwortel en voeg dit in zijn geheel toe aan de soep. Laat alles zo’n 25 minuten zachtjes koken. Zet ondertussen een pannetje water op voor de noodles.

4. Haal de kippenpoten uit de soep, laat even afkoelen op een plank en verwijder dan het vet/vel van de buitenkant. Haal al het vlees van de botten en snijd dit in stukjes. Voeg weer aan de soep toe.

5. Was de bladselderij en de lente-uitjes. Hak de bladselderij grof en voeg dit toe aan de soep. De lente-ui in ringen snijden en even apart houden. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zeezout en zwarte peper toe, naar smaak. Vis het blok gember uit de soep als je deze kunt vinden.

6. Kook de noodles volgens de verpakking en verdeel de gekookte noodles over het aantal borden. Schep hier de soep overheen en maak af met de lente-ui en eventueel naar smaak verse koriander, chili vlokken of rode peper. Een scheutje soja saus is er ook erg lekker bij. Eet smakelijk!

Kippensoep

* Gebruik het liefst bouillon zonder smaakversterkers. Bouillon zonder smaakversterkers kun je kopen bij de natuurwinkel of koop bouillon van bijvoorbeeld Zonnatura, dit is gewoon te koop bij de supermarkt.

 

Een gedachte over “Gevulde Kippensoep met een Oosters Tintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s