Anti-Griep Drankjes en Tips

De afgelopen weken zag ik om mij heen de één na de ander geveld worden door griep. Het is niet gezegd dat deze tips daadwerkelijk echt helpen om de griep te verdrijven, maar het verzacht in ieder geval de omstandigheden. Hierbij dus mijn tips om griep en verkoudheid zo prettig mogelijk door te komen!

citroen

Citroen gember kamille thee

1-2 cm verse gember, geschild in plakjes
1 tl honing
1/4 (biologische) citroen
1 zakje kamille thee

Met deze ingrediënten maak je een grote mok keelstrelende kruidenthee. De gember en de honing werken verzachtend, de citroen en de kamille werken reinigend. Samen vormt het een perfecte combinatie die nog smakelijk is ook. Wanneer de griep of keelpijn toeslaat probeer ik hier meerdere mokken per dag van te drinken. Ook fijn bij stemproblemen!


Kippensoep

De wetenschap is er niet uit of kippensoep nu daadwerkelijk werkt om sneller beter te worden, maar comfort food is het sowieso. Zorg dat je een verse kippensoep maakt met een hele kippenpoot erin. Laat deze meekoken en haal het vlees van het bot voor het serveren.

Kippensoep

Hier vind je mijn recept voor een smakelijke kippensoep met een oosters tintje.


Golden milk – van Rens Kroes

Dit verwarmende drankje op basis van kokosmelk en specerijen is echt ontzettend comforting voor koude dagen wanneer je onder een dekentje op de bank ligt. Daarbij is geelwortel erg gezond. Plus de gember en de honing zijn weer verzachtend voor de keel. Zeker proberen dus!

En hier vind je het recept.


Smoothies en sapjes

Tot slot nog een welbekende tip: vitamientjes! Vroeger werd vaak gezegd dat je een glas verse jus zou moeten drinken om goed veel vitamine C binnen te krijgen, maar je kunt misschien nog wel beter een sapje of een smoothie maken met meer soorten fruit en/of groente erin. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie van banaan, sinaasappel, kiwi en spinazie. Een andere goede combi is ananas, andijvie en sinaasappel.

Kijk hier voor meer smoothie recepten en alles over de voor- en nadelen van groene smoothies!
– – –

Wat zijn jouw tips om de griep door te komen?

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s