MEER IJscafé – Lauwersoog

Afgelopen zaterdag was ik een middag in de haven van Lauwersoog bij het gratis festival Wad About Plastic, een festival met aandacht voor de vervuiling van de zee. Er zit zoveel plastic in de zee dat er zelfs gesproken wordt van plastic soep. Afgezien van deze sombere boodschap was het wel een vrolijke en gezellige bedoening op het terrein. Helaas zat het weer niet zo mee en hebben we een groot deel van de middag in het MEER café doorgebracht. Dit was gelukkig zeker geen straf!

MEER ijscafé

In het MEER ijscafé hebben ze goede koffie en thee, heerlijke taarten en verrassend lekker ijs. Er worden twee ijsmerken verkocht: Frozen Dutch (biologisch) en Professor Grünschnabel. Dit laatste ijs is geheel plantaardig en bevat dus geen lactose. Het ijs is gemaakt op basis van kokosmelk en is dus wel lekker romig. Ik heb het chocolade-ijs geproefd en was blij verrast. Super fris en verfijnd van smaak. Echt een aanrader!

Professor Grünschnabel ijs

Het decor van het MEER café is zeker noemenswaardig en draagt bij aan de fijne sfeer. Eerlijk gezegd had ik niet zo’n vrolijk en hip café verwacht in de haven van Lauwersoog, maar schijn bedriegt, want verderop, aan het einde van de pier zit ook t’ Ailand, waar je duurzaam gevangen vis kan eten. Ook al zo’n fijne locatie.

MEER ijscafé

Wil je ook een keer naar het MEER café voor een ijsje, taartje of lunch? Of heb je nog een schapenvacht nodig voor in je interieur? Het MEER ijscafé is van donderdag t/m zondag van 11 tot 18 uur geopend 🙂

En zie hier de website!

Een gedachte over “MEER IJscafé – Lauwersoog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s