Food Ergernissen

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en natuurlijk valt er over smaak niet te twisten, maar ik moet toegeven dat ik op food en drinks gebied toch een aantal terugkerende ergernissen heb. Hierbij de top 5 van dit moment. In willekeurige volgorde.

goji bessen

5. Fruitige koffie    Ik ben een groot fan van een goede bak koffie, vooral ’s ochtends, hoewel je dat ook pure noodzaak zou kunnen noemen. Maar dan ga je dus in de stad gezellig koffie drinken en dan krijg je soms in de meest hippe koffietentjes iets wat ik dan maar fruitige (zure) koffie noem. Soms ook nog uit een superhip slow-koffie apparaat. Het schijnt te moeten, want dat is kwaliteit, maar het kan mij helaas niet bekoren. Niet dat een Hollands bakje pleur veel beter is (denk: ‘de koffie staat klaar’) maar goed, die kom je tegenwoordig gelukkig niet zo veel meer tegen. Wat dan wel? Zwarte koffie of espresso – het liefst Italiaans – met ondertonen van noten en cacao. Maar over het algemeen is de meeste kwalitatief goede koffie gewoon prima te drinken. Niet te ingewikkeld dus.

4. Te zoet ijs    Vol opwinding fietste ik met vriendin D. naar de dichtstbijzijnde grote Albert Heijn. Ze hadden namelijk nieuwe producten, waaronder het ijs van Professor Grünschnabel. Een tijdje terug had ik daarvan het chocolade ijs (op basis van kokosmelk) geproefd en dat was ontzettend lekker. Zo lekker dat ik er zelfs iets over heb geplaatst op de blog. Maar goed nu kozen we vol verwachting het frambozenijs. Bij het openen van de beker nog veelbelovend door de intense frambozengeur, maar na de eerste hap teleurstellend en erg zoet. Te zoet. Zonde! En dat is vaker zo, dat er veel meer suiker dan nodig wordt verwerkt in sorbet-ijs dat het absoluut niet nodig heeft. Dus hierbij: kan iemand alsjeblieft ijs gaan maken met minder suiker?

3. Bak- en braadolie    Wat is dat in godsnaam? De keuringsdienst van Waarde wijdde er al een aflevering aan, het vreemde en totaal overbodige product ‘bak- en braadolie’. Waarom zou je dit gebruiken als er tal van pure, smaakvolle oliën (en roomboter) bestaan die niet in een fabriek zijn bewerkt tot een dubieus vloeibaar product. Want vaak worden er voor bak- en braadolie namelijk vaste vetten gebruikt, die helemaal niet zo gezond zijn als hun vloeibare tegenhangers. De reden dat mensen het toch kopen? Er zitten vaak smaaktoevoegingen in waardoor het vlees dat je er in bakt spontaan wat (kunstmatige) smaak mee krijgt, als je daarvan houdt tenminste.

2. Ongezond eten dat dan niet lekker is    Heb je je helemaal verheugd op een ongegeneerde bak patat in combinatie met een kroket of een andere onverantwoorde snack, valt het grandioos tegen. De oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat de patat koud is, of slap. En dat er van die vieze kattenbrok-achtige blokjes vlees in je kroket zitten. Bah! Wat is er mis met de oudhollandse draadjesvleeskroket? Hetzelfde geldt overigens voor pizza. Slechte pizza is ook om te huilen.

1. Superfoodbesjes die eigenlijk niet lekker zijn    Je hebt op internet gelezen hoe gezond en exceptioneel goji bessen of moerbei bessen wel niet zijn. Je gaat naar de natuurwinkel of supermarkt en betaalt een godsvermogen voor dit eetbare goud. Kom je thuis, ga je het proeven, is het stiekem gewoon eigenlijk niet zo lekker. Dat verklaart weer een hoop, vandaar alle smoothie-recepten met superbesjes. Gooi er genoeg andere dingen bij en je proeft het bijna niet. Aha. Nou dan maar de komende drie maand door muesli. Lekker dan.

Ik ben benieuwd of jullie hier iets van herkennen of andere ergernissen hebben die niet in dit lijstje mogen ontbreken! Laat dan vooral een reactie achter 🙂

4 gedachtes over “Food Ergernissen

  1. Anneloes en Janet zegt:

    Haha, leuke blog. Bij die superfoodbesjes moet ik ook meteen denken aan die smerige poeders. Daarmee verpest je toch je hele smoothie. Of zijn er echt mensen die dat lekker vinden? En een tijdje geleden bestelde ik een matcha latte, gewoon omdat ik nieuwsgierig was. Maar gewoon ook nooit meer doen. Brrrrr wat naar!! 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s