Mini Moestuintjes Inspiratie

Al een aantal maanden zie ik bij veel vrienden en familie in huis kleine moestuintjes ontstaan. Dit is natuurlijk niet geheel toevallig, zo’n beetje heel Nederland deed er aan mee; de mini moestuintjes actie van supermarkt AH. Heel erg leuk die moestuintjes, maar dan moet je natuurlijk op een zeker moment – als je goed je best hebt gedaan – ook van je plantjes gaan oogsten. Maar wat maak je dan in godsnaam van 16 blaadjes veldsla of 6 radijzen? Hier een aantal suggesties!

aubergine planten

De kerstomaatjes, aubergines en paprika’s laten nog even op zich wachten, dus voorlopig is het vooral koken met verse kruiden, spinazie, sla-soorten, lente-ui en radijsjes.

tomatenplantjes

Verse Kruiden
Verse kruiden kun je makkelijk in salades en gerechten verwerken. Zo is verse dille erg lekker bij vis of in tzatziki. Tijm en rozemarijn kun je ook gebruiken in koude gerechten. Zo kun je rozemarijn fijngehakt verwerken in bonensalade. Zie hier bijvoorbeeld het recept voor Kikkererwten Ogenbonen Salade. Super voedzaam en perfect voor warm weer.

Peterselie kun je verwerken in groene smoothies. Peterselie is erg rijk aan vitamine C en werkt daarom perfect om extra een boost aan je smoothie te geven. Peterselie smaakt goed bij ananas en mango. Gebruik niet meer dan een handje per persoon, anders wordt de smoothie erg pittig!

Radijs
Heel hoopvol schoot het blad van de radijzen de lucht in, maar wat bleek (weer wat geleerd), aan elk plantje zit maar één radijs. Zo hadden we dus welgeteld 6 radijzen. Mocht je iets met radijsjes willen maken, dan vind je hier 10 recepten met radijs. (ELLE eten)

Tevens met radijs heb ik ook een eigen, super zomers recept in de aanbieding: Knapperige Quinoa Salade met Limoen-Gember Dressing (te vinden onder RECEPTEN)

Knapperige Quinoa Salade met Limoen-Gember Dressing

Veldsla
Met de bescheiden hoeveelheid veldsla die er in de Bittere Salade met Walnoten gaat, moet het lukken om iets met de veldsla uit je moestuintje te doen. (ELLE eten)

Ook deze Salade met Zalm, Garnalen en Limoenmayo (en veldsla) van Culy.nl klinkt erg lekker.

veldsla

Veldsla kun je ook goed verwerken in groene smoothies. De smaak is vrij mild, waardoor je er wat meer van kan gebruiken, net zoals bij spinazie. Lekker met kiwi of ananas en goed te combineren met gember. Zie hier ook nog een aantal groene smoothie recepten met veldsla en spinazie.

– – –

Heb je andere suggesties of tips, laat dan vooral een reactie achter 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s