Nu Sugar Update #3

Door een schrijnend gebrek aan fijne desserts tijdens deze suikervrije weken ben ik afgelopen weekend maar eens een beetje gaan experimenteren met nieuwe recepten. Ik las een tijde geleden iets over chocolade mousse van avocado. Dat is bij deze dus getest. En ja, het is echt heel erg lekker! Net als het super fruitige frambozenijs dat ontstond toen ik eigenlijk gewoon een smoothie ging maken.

frambozenijs

De recepten van deze heerlijke desserts staan ook op de blog en vind je op de recepten pagina of via de onderstaande linkjes:

Avocado chocolade mousse
Kokos frambozenijs

Naast het gebrek aan lekkere zoete toetjes merk ik dat het lastig is om verborgen suikers te vermijden. In een potje pesto (in ieder geval die ik thuis had staan) zit namelijk ook suiker. Waarom? Geen idee. Gelukkig is pesto ook heel erg makkelijk zelf te maken met een keukenmachine. Je hebt flink wat blaadjes basilicum nodig, Parmezaanse (of Pecorino) kaas, pijnboompitten, een beetje zeezout en een flinke scheut goede olijfolie. Dat is alles. Zo klaar dus.

Mijn favoriete pesto maak je door niet alleen pijnboompitten toe te voegen, maar ook amandelen. Met een goede verse pasta heb je dan eigenlijk al genoeg voor een fantastisch voorgerecht of een hele maaltijd.

– – –

Om terug te komen op het suikerloze bestaan, want ik dwaal af, ik moet zeggen dat ik er eigenlijk al bijna niet meer echt op reflecteer. Ik weet nu zo’n beetje wat ik wel en niet kan eten om me aan mijn suikervrije dieet te houden. En daarbij zijn er genoeg alternatieven voor suiker. Ik moest er alleen even naar zoeken. Nog paar tips en dingen die ik heb ontdekt de afgelopen weken:

1. In de meeste muesli zit behoorlijk wat suiker, maar Dorset Cereals heeft een goddelijk lekkere Honey Granola waar dus alleen honing in zit. Verder zitten er heel veel noten in, waaronder pecannoten en amandelen. Heel erg yummie, maar wel rond de 3 euro voor een pak.

2. Gedroogde abrikozen als tussendoortje. Zoet, bevatten veel vezels en makkelijk mee te nemen. En in tegenstelling tot veel gedroogd fruit zoals mango, cranberry’s en ananas, niet extra gezoet.

3. Agave siroop. Heeft een lage glycemische index, maar is wel erg zoet. Makkelijk in gebruik en het heeft niet zo’n specifieke smaak als bijvoorbeeld maple syrup of honing. Ik gebruik het ook in de avocado chocolade mousse!

4. En tot slot: eigen dingen meenemen als je ergens naar toe gaat! Vreselijk ongezellig natuurlijk, maar wel pure noodzaak voor als je het vol wilt houden. Niks is vervelender als iets lekkers af moeten slaan en dan ook nog geen alternatief hebben 😉

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s