Goddelijke Groene Pasta Salade

Na wat wikken en wegen in de supermarkt besloot ik ergens de afgelopen week dat ik een pastasalade zou gaan maken, met groene groentes. Iets anders dan ik meestal maak, want daar had ik echt zin in. Het resultaat? Deze boven verwachting lekkere frisse groene pastasalade! De salade staat in een half uurtje op tafel en kan ook als vegetarische variant bereid worden. Eet smakelijk!

goddelijke groene pasta salade

Bereidingstijd   30 minuten
Aantal personen   2

 

250 gr pasta (in dit geval: fusilli van Pastificio di Martino)
200 gr peultjes
200 gr doperwten (uit de vriezer)
40 gr kiemgroente (koeling supermarkt)
1/2 courgette
1 flinke scharrel- of biologische kipfilet
1 1/2 citroen
1 bosje basilicum
3 el extra vergine olijfolie
1 el neutrale olie (bijv. rijstolie)
versgemalen peper
zeezout
stukje pecorino kaas

vegetarische variant: 75 gr cashews i.p.v. kipfilet

goddelijke groene pasta salade

1. Zet een pan water op voor de pasta en voeg naar smaak zeezout toe aan het kookwater. Kook de pasta volgens de verpakking. Spoel de pasta met koud water na het koken, laat uitlekken en doe in een grote schaal.

2. Zet een pannetje water op voor de peultjes. Wanneer het water kookt voeg je de peultjes toe (eerste even doppen natuurlijk). Kook in 4 tot 5 minuten beetgaar. Voeg tijdens de laatste minuut de doperwtjes toe. Spoel na het koken even kort koud na en voeg toe aan de pasta.

3. Snijd de courgette in plakjes en bak deze in de neutrale olie in ongeveer 5 minuten beetgaar en goudbruin. Bestrooi met zeezout en peper. Zet opzij. Snijd de kipfilet in twee stukken, bestrooi met zeezout en peper en bak in dezelfde pan goudbruin (ongeveer 10 minuten). Halverwege het bakken knijp je een halve citroen uit over de kip. Na het bakken snijd je de kip in stukken. Zet opzij.

4. Voeg de kiemen en de courgette toe aan de schaal. Verdeel hierover het sap van 1 citroen, de extra vergine olijfolie, een snufje zeezout en versgemalen peper. Schep de salade om.

5. Schep de salade in de borden, garneer met de verse basilicum, geschaafde pecorino en de kip. Eet smakelijk!

goddelijke groene pasta salade

Tip   Wanneer je deze salade graag als vegetarische maaltijd wilt bereiden laat je de kip achterwege en vervang je dit door 75 gram cashewnoten. Rooster de noten dan even in een droge koekenpan voor een extra smaakvol resultaat. Schep door de salade voor het serveren.

 

♥ meisjevanhetlicht

2 gedachtes over “Goddelijke Groene Pasta Salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s