Zinderende Zomer Cocktail

En toen was het zo ver: het is eindelijk echt zomer in Nederland! Om het zomergevoel nog extra benadrukken en omdat je van dit weer natuurlijk zin krijgt in ijskoude drankjes, heb ik hier een heel simpel recept voor een fantastische frisse zomerse cocktail!

gin vlierbes basilicum cocktail

De cocktail bestaat uit een mix van bruisend water, vlierbessensiroop, gin en takjes verse basilicum. De basilicum maakt de cocktail extra zomers, de vlierbes lekker fris en de gin voegt net wat bitter toe. Je kunt iets variëren in de verhoudingen. Wanneer je de cocktail wat lichter wilt maken neem je iets minder gin en als je van minder zoet houdt, kun je de hoeveelheid vlierbloesemsiroop iets verminderen. Zorg dat alles (behalve de basilicum) ijskoud uit de koelkast komt voor het serveren. Voeg eventueel ijs toe. Je hebt voor één drankje nodig:

50 ml vlierbloesemsiroop (te koop bij AH als Elderflower Cordial)
50 ml Bombay Saphire Gin
200-250 ml bruisend water
3 takjes basilicum

gin vlierbes basilicum cocktail

Tip   Maak van te voren een hele kan en zet afgedekt in de koelkast. De smaak van de basilicum wordt dan extra goed opgenomen.

 

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

 

♥ meisjevanhetlicht

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s