Pink Protein Smoothie

Als je veel sport is het soms lastig om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Een paar jaar terug heb ik mijn broertje die fanatiek aan het sporten was nog uitgelachen omdat hij met proteïne shakes in de weer was, nu ben ik zelf om. Lees in deze blogpost waarom ik hier mee begonnen ben, wat voor proteïnepoeder ik gebruik en het recept voor een smakelijke roze protein smoothie!

Ik ben sinds november vorig jaar twee keer in de week in de sportschool te vinden (verder  doe ik thuis zo nu en dan yoga). Dit is begonnen als fysiotherapie training omdat ik pijnklachten had aan mijn knie, maar ik moet zeggen dat ik het nu eigenlijk ook best wel leuk vind. Nooit gedacht dat ik krachttraining leuk zou gaan vinden! Bijkomend probleem is dat ik er achter kwam dat ik niet genoeg eiwitten binnen kreeg. Het gevolg was heel veel zin in zoete dingen en koolhydraten. Na acht boterhammen nog honger hebben heb ik toen toch maar als signaal opgevat.

Maar genoeg eiwitten binnen krijgen, hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk heel veel eieren, kwark en kipfilet eten, maar dit was voor mij om meerdere redenen niet zo’n goed idee. Ik kan wel wat lactose verdragen, maar als ik bakken kwark ga eten krijg ik toch vooral buikpijn. Heel veel kipfilet eten vond ik ook geen goed idee, aangezien ik uit principe niet te veel vlees wil eten. Ik ben wel meer eieren gaan eten, maar dat houdt toch wel op bij twee per dag. Peulvruchten en linzen, waar ook relatief veel eiwitten in zitten, at ik sowieso al regelmatig. Toen ben ik me toch maar eens gaan oriënteren op proteïnepoeders. Ik gebruik het niet elke dag, maar vooral op de dagen dat ik sport.

Er zijn verschillende soorten proteïnepoeder. De meest voorkomende soort is whey protein, dat gemaakt is van wei en waar dus lactose in zit. Ik heb er daarom voor gekozen om een plantaardig proteïne poeder aan te schaffen. Hier zijn verschillende opties in verkrijgbaar. Let er wel even op hoeveel proteïne er per scoop in zit en laat je eventueel voorlichten. Proteïnepoeder is niet per se lekker, dus het helpt voor de smaak en textuur om er een smoothie of shake van te maken. Een schepje cacao of een banaan doet al wonderen. Het onderstaande recept is op dit moment favoriet!

1 scoop vanille proteïnepoeder*
200 ml amandelmelk
100 ml water
2 handjes diepvriesframbozen
1 tl agave siroop

Alles met een staafmixer of blender tot een glad mengsel maken en direct opdrinken!

*Ik gebruik zelf op dit moment het biologische proteïnepoeder van Garden of Life – Raw Protein in de smaak vanille. Dit is online verkrijgbaar of bij de Tuinen.

 

Drink jij wel eens een proteïne smoothie of shake? En wat is jouw favoriete poeder?

 

♥ meisjevanhetlicht

 

4 gedachtes over “Pink Protein Smoothie

 1. Maaike Wessels zegt:

  Ik gebruik zelf ook plantaardige eiwitshakes en idd, het is niet perse lekker. Waar je met gewone shakes keuzes hebt uit 30 smaken is het aanbod beperkter wanneer je kiest voor plantaardig. Ook met veel minder suiker en toevoegingen, het is in mijn ogen gezonder. Op dit moment heb ik nog erwten en hennepproteine en dat gaat prima in een shake met bijvoorbeeld spinazie en banaan. De sojaproteine vind ik het lekkerste omdat die het romigste effect geeft. Die is helaas op. Teveel gebruik om havermout mee te maken (havermout koken, je poeder luchtig kloppen met water en toevoegen aan je pannetje havermout als dat kookt en even mee laten koken)+fruit, altijd! Rijstproteine vind ik heel neutraal van smaak, wat wel handig is. Maar die textuur vind ik niet fijn. Dus die drink ik nooit zo, alleen met groenten/fruit in een shake. Net als jij sport ik, en dan vind ik het een fijne aanvulling op mijn menu.

  Geliked door 1 persoon

  • meisjevanhetlicht zegt:

   Wat leuk om te lezen hoe jij het gebruikt! Ik heb inderdaad ook gekeken naar hennep, erwten en soja proteïne, maar heb uiteindelijk gekozen voor een poeder op basis van bruine rijst. Qua structuur wat minder hoorde ik inderdaad van meer mensen, maar wel relatief veel eiwit. Soja gebruik ik liever niet te veel (mogelijk hormonale werking, i.v.m. duurzaamheid). Over hennep proteïne hoorde ik dat het heel vies smaakt! Zelf nog niet getest 😉

   Like

 2. Kalle zegt:

  Ik zat net gister na te denken over proteïneshakes en heb precies de problemen die jij hebt. Eet nauwelijks vlees en kan teveel lactose niet aan. Ik ga jou shake zeker eens proberen! Dank je!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s