Healthy Hacks

Het is niet altijd makkelijk om gezond te eten, genoeg vezels binnen te krijgen en goed gehydrateerd te blijven. In deze blogpost een aantal dingen die ik zelf doe om op een makkelijke manier zo gezond mogelijk te leven!

Braeburn appels

Extra vezels
Heerlijk een couscous salade of een lekker pastagerecht, maar dit type voedsel bevat vrij weinig vezels. Nu kun je reguliere pasta goed vervangen door bijvoorbeeld volkoren (spelt) pasta en je kunt couscous of bulgur aanvullen met quinoa of amarant. Op deze manier voeg je makkelijk vezels toe aan je eten. Waarom is dit verstandig? Het is goed voor je darmen en je stoelgang en dus voor je algehele gezondheid. Ook een geweldige bron van vezels en super gezond: havermout. Heerlijk als ontbijtje!

Groene thee
Mijn dag begint met een kop groene thee. Verkwikkend en goed voor van alles. Zo zou groene thee stress-verlagend zijn, is het goed voor je huid, stimuleert het de vetverbranding en zitten er goede antioxidanten in. Veel groene thee drinken dus!

Gember thee
Geweldig tegen misselijkheid en hoofdpijn en goed voor je maag en darmen. Heerlijk met citroen en honing. Je kunt gemberthee met een zakje zetten of gewoon een paar plakjes verse gember in kokend water doen. Heerlijk verkwikkend en een beetje pittig. Vind je de smaak te heftig, voeg dan wat honing toe.

Water met een smaakje
Frisdrank is natuurlijk niet gezond, dat weet iedereen. Maar alleen maar water drinken de hele dag is ook behoorlijk saai. Voeg wat takjes munt, een schijfje citroen of limoen of vers fruit toe aan je waterkan of flesje voor een frisse smaak. Dat maakt het toch net iets makkelijker om genoeg te drinken. Kijk hier voor inspiratie!

Extra eten
Ben je van plan om een grote maaltijdsalade te maken of een lekkere ovenschotel? Maak een portie extra zodat je dit de volgende dag tijdens de lunch kan eten. Dat is vaak toch net iets gevarieerder dan een boterham! Let wel op met producten die verkleuren, zoals avocado. Je kunt deze dan beter weglaten of later apart toevoegen.

 

– – –

Wat doe jij om gezond leven makkelijk te maken?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s