De Veldkeuken

Je bent in Utrecht en gaat een eind wandelen op het nabijgelegen landgoed Amelisweerd. Het is koud en grijs buiten, maar het is fijn om buiten in de frisse lucht te zijn, in plaats van binnen voor kachel. En dan stuit je midden in het bos op een metalen loods en een prachtig oud landhuis. Binnen in de groene loods brandt de houtkachel, het ruikt er naar versgebakken brood en de vitrine staat vol met prachtige taarten.

veld 2

Waar je nu bent? De Veldkeuken! Ik was er afgelopen zaterdag met een vriendin en heb er heerlijk geluncht. Het personeel is er vriendelijk en de broodjes worden rijkelijk belegd. Alles is biologisch en lokaal of wordt zelfs op het landgoed verbouwd. Er hangt wel een wat onbespoten biologisch dynamische sfeer, maar dat draagt eigenlijk alleen maar bij aan de charme. En honderd keer liever dat, dan de zoveelste standaard Pickwick-Douwe-Egberts-tent.

20150208-IMG_0119

Je kunt bij De Veldkeuken niet alleen koffie drinken of lunchen, maar ook brood kopen om mee te nemen. En dat kan ik zeker aanraden! De broden ruiken niet alleen lekker, zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook nog eens fantastisch. Brood zoals het hoort. Het wordt dan ook vers gebakken in de bakkerij, op ouderwetse wijze, met een lange rust- en rijstijd en met gebruik van in Nederland verbouwde granen.

Ik kocht er het olijfbrood dat te zien is op de foto’s.

20150208-IMG_0111

Ben je in Utrecht en wil je een eindje gaan wandelen? Ga dan zeker een keer kijken bij de Veldkeuken!

Vanaf april dit jaar verhuist De Veldkeuken terug naar het koetshuis van de Amelisweerd, samen met het museum dat daarbij hoort.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s