No Sugar Update #1

Het is begonnen! Nou ja, in alle eerlijkheid, ik was een dag te laat. Afgelopen weekend zat ik met de Bankpioniers in een vakantiehuis en heb ik de laatste twee shows van de clubtour met Kraantje Pappie en FATA van licht voorzien. Tijdens al dit feest was ik even vergeten dat  het zondag al één februari was. Oeps.

Maar goed nu is het dan toch zo ver. Op twee februari ging ik ook direct nog even de fout in met pure chocolade. Even vergeten dat hier suiker in zit. Heel dom. Net als de cappuccino met sojamelk, ook niet suikervrij. Vandaag heb ik dus toch nog maar even besloten wat ik nu precies allemaal wel en niet ga eten de komende maand en gekeken waar ik op moet letten.

Het voornaamste punt is dat ik dus geen suiker ga eten, dat wil zeggen geen geraffineerde suikers. Nu was ook al te lezen in mijn vorige post dat koolhydraten zich in het lichaam ook omzetten in suikers. Nu lijkt me het me in mijn geval te extreem om ook helemaal van de koolhydraten af te gaan voor een maand. Wel ga ik proberen om weinig alcohol te drinken (ook bomvol suikers), veel volkoren producten te eten en geen smoothies te drinken.

Druiven

Wat ik wel ga eten? Veel fruit, groente, gezonde vetten, vis en noten.

En dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt! De koeken op de balie in het gebouw van de universiteit waar ik werk keken me hoopvol aan toen ik rond lunchtijd in een ontzettende honger-dip zat. Gelukkig heeft de universiteit een kantine met een saladebar. Dus geen excuus en dan maar aan de salade achter m’n bureau. De rest van de middag geen honger meer gehad, dat dan weer wel 😉

– – –

Ik ben overigens niet de enige die in februari zonder suiker gaat. Mijn lieve vriendin Marije van Natural Flow Coaching doet ook mee! Wie nog meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s