Viva de eetcultuur!

In de uitzending van het NOS journaal van vandaag was er aandacht voor de veranderende stadscentra in Nederland. Er komen steeds meer koffietentjes en lunchzaakjes, steeds meer mensen gaan vaker uit eten en ook ontstaan er nieuwe trends, zoals ontbijten buiten deur. Natuurlijk kost dat wat, maar leuk is het wel!

Ben je benieuwd wat mijn favoriete locaties in Groningen zijn op dit moment? En wil je weten wat mijn kijk is op deze trend? Lees dan vooral even verder!

Kex hostel

Betaalbare luxe

Uit eten gaan of een drankje bestellen buiten de deur is per definitie duurder dan thuis, in ieder geval in Nederland. Dat we met z’n allen meer de horeca in duiken is sowieso een teken van welvaart. Luxe is het dus wel. Nu is het ook zo dat even koffie drinken in de stad, een snelle netwerklunch plannen of even een hapje eten bij je favoriete eetcafé voor veel jonge mensen een lifestyle is geworden. Hoe dat kan? Volgens NOS komt dit omdat jonge mensen gemiddeld minder uitgeven in de horeca, zo rond de 19 euro voor een diner plus drankje bijvoorbeeld. Dat lijkt me inderdaad best schappelijk. En dat wordt dan weer mogelijk gemaakt door eettentjes die werken met een kleine kaart of een dagschotel. Eenvoudig, vers en betaalbaar. Krijgen we in Nederland toch nog eens een echte eetcultuur!

Groningen

Deze trend is ook al een aantal jaren te zien in Groningen. Zo is de Oude Kijk in ’t Jat in de afgelopen jaren overspoeld met leuke koffie- en lunchzaakjes. Maar niet alleen daar zijn ze te vinden, door het hele centrum verspreid schieten de eettentjes als paddestoelen uit de grond. Hieronder een selectie van mijn favorieten van dit moment!

 

spaak

Spaak GroningenBij Spaak kun je terecht voor koffie en koers, maar je hoeft niet per se een wielerfanaat te zijn om hier blij van te worden. De koffie is super lekker, de prijzen zijn schappelijk en de locatie is sfeervol en ruim. Ook erg fijn is de altijd vriendelijke ontvangst door eigenaresse Henrieke. Je kunt bij Spaak terecht voor taart, koffie en lunch. En laat ik nu gehoord hebben dat de lunch-opties binnenkort worden uitgebreid!

Spaak op: Intragram  Facebook  Website

 

Pernikkel

Zin in goede maaltijd of een vullend ontbijt? Dan moet je zeker eens bij Pernikkel gaan kijken. In deze zaak is het altijd gezellig druk en dat is logisch. Je eet hier namelijk erg goed voor een prima prijs. Dit kan een hamburger zijn, maar ook een mooie dagschotel. De vegetarische opties zijn hier overigens ook altijd verrassend. Zo at ik er afgelopen weekend een lasagne met aubergine en venkel. Erg lekker! De ontbijtformule met de american pancakes is overigens ook ontzettend aan te raden. Tot slot deze tip: de dagverse taarten.

Pernikkel op: Instagram  Facebook  Website

 

Feel Good

Feel Good Ik schreef er eerder al over op de blog (zie hotspots) en ben nog steeds onverminderd enthousiast over Feel Good. Dit is echt de beste plek in Groningen om je verse sapjes te halen. Geen voorgemengde kannen in de koelkast, maar elk sapje en elke smoothie wordt vers gemaakt. Nu kun je hier niet alleen terecht sapjes, maar ook voor heerlijke salades en broodjes. Echt een aanrader!

Feel Good op: Instagram  Facebook  Website

 

Wat zijn jouw favoriete locaties in Groningen?

 

♥ meisjevanhetlicht

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s