Food Ergernissen III

Het is alweer een tijdje geleden dat ik editie één en twee schreef van de food ergernissen en dus werd het wat mij betreft tijd voor deel drie. Bij deze zodoende al mijn ergernissen op het gebied van food van dit moment. En natuurlijk ook wederom in willekeurige volgorde!

stoofpeertjes

4. Treurige garnituur   Je kent het wel, je belandt in een gemiddeld Nederlands eetcafé en bestelt een bord met eten. De biefstuk is in orde, de frieten zijn prima, maar wat je er verder bij geserveerd krijgt is te treurig voor woorden. Veelal bestaat dit uit een paar zielige door de koeling ingedroogde plakjes komkommer, een waterig plakje tomaat en drie blaadjes sla. En als je mazzel hebt nog een dubieuze dressing uit een pakje. Waarom doen eetcafés en soms zelfs restaurants dit in godsnaam? Niemand wordt hier blij van! Stop ermee en serveer gewoon een smakelijke salade of andere verse groenten.

3. Plofkip en ander slecht vlees   Er is de laatste tijd veel in het nieuws over het Beter Leven keurmerk en supermarkten die beloften hebben gedaan. Zo zou al het varkensvlees vanaf dit jaar minsten één ster hebben van het Beter Leven keurmerk. Nu blijkt dat veel supermarkten deze afspraak niet nakomen (of zelfs ontkennen), terwijl de misstanden in de vleesindustrie blijven bestaan. Waarom dit een ergernis is? Mensen schijnen, kosten wat het kost, niet in te willen zien dat bioindustrie vlees op een manier wordt geproduceerd die eigenlijk onwetmatig, onverteerbaar en onnatuurlijk is. Toch steken de meeste mensen (en de politiek) liever hun kop in het zand en eten rustig door. Argumenten als ‘het ligt in de supermarkt en dus is er niks mis mee’ en ‘beter vlees is te duur’ zijn gewoon regelrechte onzin. Dan maar wat minder vlees eten, toch?

2. Instructies op verpakkingen die niet kloppen   Iedereen die wel eens couscous in de supermarkt aanschaft weet dat de instructies op de verpakking meestal gewoon niet kloppen. Het gevolg hiervan is dat je eindigt met een hopeloze onsmakelijke prut-couscous waar niets meer van te maken valt. Dan ga je je toch afvragen of de mensen die zo’n verpakking ontwerpen en de tekst samenstellen wel hebben getest of het überhaupt klopt. Met pasta wil dit ook nog wel eens mis gaan. Zo heb ik laatst nog speltpasta na 7 minuten uit de pan moeten redden, terwijl de kooktijd volgens de verpakking 12 minuten zou zijn. Zo handig.

1. Dat het zo vroeg donker is   Dit is meer een ergernis voor foodbloggers, maar sta me toe deze met jullie te delen. Wanneer je niet altijd tijd hebt om overdag – met daglicht – foto’s te maken voor de blog, schiet het er nog wel eens bij in om een nieuw recept te posten. Zo heb ik die boekweit salade van laatst wel drie keer gemaakt voordat ik een moment kon vinden om er eindelijk foto’s van te schieten. Want zonder foto’s natuurlijk geen nieuw recept! In de zomer wanneer het lekker lang licht is, is het dus ook veel makkelijker om nieuwe recepten te fotograferen. Het gerecht kan dan zo op het bord, vervolgens op de foto en dan opgegeten worden. In de winter vergt dit dus een stuk meer planning. Maar goed, gelukkig wordt het bijna lente en gaat de zon elke dag weer iets later onder. Eindelijk!

– – –

En lees hier editie één en twee terug:
Food Ergernissen I
Food Ergernissen II

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Een gedachte over “Food Ergernissen III

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s