Anat – Plantaardig genieten aan het Noorderplantsoen

Op Instagram zag ik een post voorbij komen van een heerlijke lunch met een enthousiaste tekst erbij. Ik dacht dat ik redelijk op de hoogte was van alle nieuwe tentjes die in Groningen uit de klei omhoog schieten, maar deze had ik gemist! Anat is een ontbijt en lunchcafé gevestigd in een schattig lichtblauw hoekpandje bij het Noorderplantsoen. Alles dat er geserveerd wordt is volledig plantaardig, dus ook de taarten en de cappuccino. Na nieuwsgierig de website doorgespit te hebben besloot ik dat het tijd was voor een bezoekje. En dat zal zeker vaker gebeuren!

Wat maakt Anat anders dan andere hippe koffie- en lunchtentjes in de stad? Ik denk dat het een combinatie is van een gedegen visie, een goed concept en een leuke locatie. Ik wordt er altijd enthousiast van als mensen kunnen laten zien dat eten ook op een andere manier kan worden ingevuld dan dat we gewend zijn. Zo deed de chocoladetaart bijvoorbeeld zeker niet onder voor één die gemaakt is met boter en eieren.

De locatie is wat mij betreft ook echt bepalend. Het huiskamergevoel, vooral boven, en het prachtige uitzicht op het park maken dat je je buiten de drukte van de stad waant. Zo hadden vriendin M en ik ook niet door dat het al 5 uur was en Anat eigenlijk ging sluiten. Een prima plek voor een goed gesprek dus!

Zoals eerder genoemd is alles bij Anat volledig plantaardig, maar ook biologisch en duurzaam. Je kunt er lunchen, genieten van een sapje, slow juice of koffie met taart.

 

Een gedachte over “Anat – Plantaardig genieten aan het Noorderplantsoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s