Getest: Kokos Slagroom!

Kokos slagroom? Dat is dus slagroom van kokosmelk. Super simpel, heel erg lekker en een fantastisch alternatief voor echte slagroom, vooral als je geen zuivel mag hebben. Nu heb ik dit niet zelf bedacht, het internet staat er vol mee, maar ik was altijd wat sceptisch, want werkt dat wel echt? En ja, ik heb het getest en het werkt. Ik ben enthousiast! Hoe je het maakt? Lees even verder en je weet het.

Kokos slagroom

Wat je nodig hebt is een blikje volle kokosmelk, dus geen light, dan werkt het niet! Zet het blikje op de kop in de koelkast en laat 12 tot 24 uur staan. Keer het blikje om en maak open. Als het goed is zit bovenin een dikke stevige kokosroom. Dit schep je er af. Het vocht dat onderin zit giet je af en kun je bewaren voor bijvoorbeeld een smoothie. De room doe je in een maatbeker en klop je nu met een garde of mixer stijf. Dit schijnt wel even te kunnen duren, maar toen ik het probeerde was het binnen no time luchtig en romig.

Kokos slagroom met kiwi

 

De kokosslagroom is van zichzelf al een beetje zoet, maar je kunt hem goed iets zoeter maken met een beetje agave siroop, bijvoorbeeld 1 eetlepel. Heerlijk bij taarten en toetjes!

Ik ben benieuwd of jullie het ook een lekker alternatief vinden voor reguliere slagroom. Laat het weten in een reactie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s