Spelt pasta met Zalm en Spinazie

Soms ontstaan er bij toeval zomaar nieuwe recepten! Altijd fijn als dat gebeurt. Zo ook vorige week. Ik had nog wat dingen in huis, maar niet genoeg om een maaltijd mee te maken en in de supermarkt kon ik ook niet echt iets goeds bedenken. Het was daarbij ook al half acht, ik hoefde alleen maar voor mezelf te koken en ik had honger. Niet het beste moment om zonder degelijk plan door de supermarkt te struinen. Uiteindelijk kwam ik thuis met een pak gerookte zalm, een zak spinazie en zakje mooi uitziende spelt pasta. En toen kwam het spontaan toch nog goed.

zalm spinazie speltpasta


De Kalamata olijven met hun karakteristieke smaak geven bite aan het gerecht en werken als fijne tegenhanger van de zoete pruimtomaatjes. De zalm maakt de pasta wat zoutig, maar dit gaat perfect samen met de verse spinazie en de knoflook. Een scheutje extra vergine olijfolie maakt het af.

Neptunus Droom spelt pasta

Om deze  pasta te maken heb je voor 1 persoon* het volgende nodig:

75-100 gr spelt pasta (of: tricolore pasta of een andere pasta naar wens)
ongeveer 12 kleine pruimtomaatjes, gehalveerd
1 teentje knoflook, gesnipperd
75-100 gr gerookte zalm, in reepjes gesneden
ongeveer 100 gram spinazie
ongeveer 10 Kalamata olijven zonder pit, gehalveerd
een scheut droge witte wijn
olijfolie om in te bakken
versgemalen peper en eventueel zeezout

extra
een handje verse basilicum blaadjes
een scheutje extra vergine olijfolie

zalm spinazie speltpasta

1. Kook de pasta zoals op de verpakking. Als je net als ik de Neptunus Droom speltpasta van Smaakt gebruikt, negeer dan vooral het kookadvies op de verpakking. Hier staat 9-11 minuten, maar mijn ervaring is dat de pasta na een minuut of 6-7 al perfect gaar is. Langer koken is zonde.

2. Terwijl de pasta kookt verhit je in een hapjespan of koekenpan een scheutje olijfolie. Fruit hierin kort de knoflook en zat het vuur lager. Voeg de tomaatjes toe en de scheut witte wijn. Laat dit een minuutje zachtjes pruttelen. De tomaten hoeven niet gaar te worden, dus houdt het vuur redelijk laag.

3. Voeg als de pasta bijna klaar is de olijven en de zalm toe en verhit dit 1 à 2 minuten.

4. Giet de pasta af en voeg deze bij de andere ingrediënten in de hapjespan. Roer een keer door en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Voeg dan ook de spinazie toe en laat deze kort mee verhitten op matig vuur totdat deze net begint te slinken. Haal dan de pan van het vuur.

5. Dien op met een klein scheutje extra vergine olijfolie en strooi er wat blaadjes basilicum overheen. Eet smakelijk!

*Er is een wereld aan recepten, maar voor 1 persoon is het vaak lastig om iets te maken, vandaar dat dit recept met 1-persoons-hoeveelheden op de blog verschijnt! Wil je het wel voor meer mensen maken, vermenigvuldig dan gewoon het recept tot het gewenste aantal personen 🙂

Wat kook jij het liefst als je alleen eet?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s