Nationale Boerenkooldag!

Het is vandaag Nationale Boerenkooldag! Geen idee wie dit verzonnen heeft, maar leuk is het wel. Boerenkool is namelijk super gezond en ook nog eens lekker, vooral in een klassieke boerenkoolstamppot (dat ga ik zeker eten vanavond!). Lees verder voor een aantal verrassende boerenkool recepten en mijn visie op de hele boerenkool-hype van vorig jaar.

rode boerenkool

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik al een artikel over de zin en onzin van boerenkool. Wat mij betreft is dat artikel nog steeds actueel, hoewel de vreselijke hype rondom boerenkoolchips – uiteraard kale chips genoemd – gelukkig wel weer een beetje voorbij is. Waarom je sowieso even moet doorklikken naar dit artikel? Er staat een heel fijn recept in voor een super smaakvolle klassieke boerenkoolstamppot en je leest er waarom boerenkool zo ontzettend gezond is! Liever alleen het recept? Klik dan hier.

 

Heb je zin in iets heel anders, maar wel met boerenkool? Probeer dan één van de volgende recepten:

Boerenkool Frittata uit Pauline’s keuken. Eenvoudig, maar smakelijk en lekker met de feta, wortel en rode ui.

Voor een heerlijk herfstig en fris recept stel ik voor om de boerenkool salade van Green Kitchen Stories te proberen, met appel, tahini en hazelnoten.

Tot slot zou je deze rustieke Toscaanse soep met cannelini bonen en boerenkool eens kunnen proberen. Dit type soep is trouwens ook prima vegetarisch te maken, de bonen volstaan voor je behoefte aan eiwitten. Heb je wel zin in worstjes in de soep? Gebruik dan bijvoorbeeld (runder)chipolata’s of varkensbraadworstjes. Liefst natuurlijk altijd biologisch!

pastinaken

Wat is jouw favoriete boerenkool gerecht?

 

♥ meisjevanhetlicht

 

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “Nationale Boerenkooldag!

  1. Maaike Wessels zegt:

    Ik vind stampot boerenkool heel lekker! Soms gewoon, met aardappels en boerenkool, soms met wat extra’s zoals augurk,ui, zongedroogde tomaatjes. Verwerkt in een shake vind ik het ook lekker, basis van boerenkool,peer,banaan en plantaardige melk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s