Wortel Venkel Soep

Een simpel en super gezond soepje op basis van venkel, zoete aardappel en winterwortel. Erg lekker bij de lunch of als voorgerechtje. Dus heb je trek in iets gezonds? Aarzel dan niet om dit recept te proberen!

Wortel Venkel soep

Bereidingstijd   30 minuten
Aantal personen   2 tot 4

 

3 of 4 winterwortelen
1 venkelknol
1 flinke zoete aardappel
1 groentebouillonblokje
1 el kokosolie
versgemalen zwarte peper
snufje zeezout (naar smaak)
eventueel: Griekse yoghurt of crème fraîche

1. Schil de groenten en was de venkel. Snijd alles in grote stukken/plakken en doe in een pan. Zet de groenten net onder met warm water en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.    2. Pureer de soep met een staafmixer en voeg desgewenst nog wat water toe en versgemalen peper en zeezout naar smaak. Roer nu ook de eetlepel kokosolie (of olijfolie) door de soep.    3. Serveer met knapperig brood en eventueel een schepje crème fraîche of Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

Wortel Venkel soep

Wat is jouw favoriete soep?

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s