Herfst Inspiratie

Het is vandaag maandag a.k.a. meatless monday, dus ik grijp deze dag even aan om jullie drie vegetarische herfstrecepten voor te schotelen. Allemaal even verwarmend en smakelijk, maar ook eenvoudig om te maken. Dus laat dat koude weer maar komen!

herfstbladeren


Pompoen Kikkererwten Stoofschotel

Het eerste recept dat ik jullie van harte aanbeveel is van Jamie Oliver. Ik kreeg deze heerlijke stoofschotel bij een vriendin te eten en heb hem daarna thuis zelf ook al eens gemaakt. Echt een succes! En voor de vleeseters onder ons: dit gerecht is ontzettend vullend en je zult het vlees absoluut niet missen!

Tip: ik heb de pompoenschillen zelf niet gebruikt, zoals vermeldt staat in het recept, maar alleen de pompoenpitten. De schil van een flespompoen kan namelijk soms wat taai worden.

Klik hier voor het recept.

Onderaan de post ook nog even kort op een rijtje welke pompoen je het beste kunt gebruiken voor welk type gerecht!

herfstwandeling en paddestoelen zoeken (Frankrijk)


Rode Linzen Zoete Aardappel Stoofschotel

Het tweede recept is een super vullende en smakelijke rode linzen stoofschotel met veel kruiden en specerijen van foodblog Beginspiration. Het gerecht is bij uitstek verwarmend door de verse gember.

De hoeveelheid zou geschikt zijn voor vier personen, maar zonder brood geserveerd zou ik daar 2 tot 3 personen van maken, want met dit koude weer is niets vervelender dan nog honger hebben als de pan leeg is!

En zie hier het recept.

paddestoel (deze kun je niet eten!)


Pompoensoep met Gember

Dit laatste recept is een eigen recept dat de trouwe lezers wellicht al lang kennen, maar dat maakt dit recept zeker niet minder geschikt voor deze barre herfstdagen! De soep is super voedzaam en wordt afgemaakt met een topping van zwarte bonen en aubergine. Dat maakt de soep echt tot een uitstekende en voedzame maaltijd. Daarbij bestaat deze soep niet alleen uit pompoen, maar ook uit zoete aardappel en winterwortel. Extra gezond dus!

Klik hier voor het recept.

pompoenen

Welke pompoen voor wat?

Waar je een paar jaar terug eigenlijk alleen de klassieke ronde oranje pompoen in de supermarkt kon kopen, liggen de winkels nu vol met verschillende soorten pompoenen. Welk soort pompoen kun je nu het beste gebruiken voor welk type recept?

De eerder genoemde klassieke ronde oranje pompoen leent zich goed voor soepen en om te grillen in de oven. Wanneer je de pompoen grilt, hoef je deze niet te schillen, de schil wordt namelijk redelijk zacht. Voor in soep zou ik de schil wel verwijderen. Dit gaat het beste met een goede dunschiller!

De groene pompoen (of Japanse Kabocha pompoen, ook te zien linksboven op de bovenstaande foto) is redelijk nieuw in Nederland. Deze pompoen heeft een volle zoete smaak en is geschikt voor taarten, cakes, curry’s en om te grillen in de oven. De schil van deze pompoen kun je eten.

En tot slot de flespompoen, welbekend in de supermarkt tegenwoordig. Deze pompoen wordt in het engels butternut squash genoemd, vanwege de boterzachte smaak. Flespompoen is erg geschikt om te grillen, maar verwijder dan wel de schil. Verder is flespompen hetzelfde te gebruiken als de reguliere oranje pompoen, al heeft deze dus wel een iets romigere smaak. De flespompoen leent zich perfect voor soepen.

Eens iets anders maken met pompoen? Probeer dan vooral eens deze pompoentaart! Erg lekker met koekkruiden eroverheen.

– – –

Wat is jouw favoriete herfstrecept?

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s