Pasta Arrabiata

Als er snel eten op tafel moet staan dan maak ik vaak deze heerlijke iets pittige pasta met rookspek en paprika. Er zijn veel varianten van pasta Arrabiata, maar hier lees je hoe ik het altijd maak!

pasta arrabiata 3

Voor twee personen heb je nodig:

200 gram pasta (of meer voor grote eters)
125 gram rookspek* in blokjes
olijfolie
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
1 blikje tomatenblokjes
1 tl sambal
oregano
Naar smaak: zeezout

Pecorino kaas, vers geraspt
verse basilicum

1. Kook de pasta volgens de verpakking en verhit olijfolie in een hapjespan, wok of braadpan.  2. Bak het spek aan en voeg na enkele minuten de knoflook en de paprika toe. Verhit op hoog vuur enkele minuten en schep vaak om.  3. Voeg de tomatenblokjes, de sambal en de oregano toe en laat nog een minuut of vijf op matig vuur pruttelen. (Dit mag ook langer om de saus nog wat zachter te maken)  4. Gooi de pasta bij de saus en laat nog ongeveer een minuut mee verhitten. Voeg een flinke scheut lekkere olijfolie toe en roer nog een keer door.  5. Serveer met verse basilicum en Pecorino kaas. Eet smakelijk!

pasta arrabiata 4

* Het is lastig om aan goed rookspek te komen dat mooi is ingedroogd, tenzij je bij een goede slager terecht kunt. Het beste supermarkt alternatief is wat mij betreft de biologische spekblokjes van bijvoorbeeld van AH Biologisch of Bio+. De Basarz in Groningen verkoopt ook Italiaanse spekblokjes en rookspek van Brandt & Levie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s