Kwarkbrood met blauwe bessen

Een paar weken geleden was mijn vriend volop aan het trainen voor de 4 mijl in Groningen. Om hem een beetje bij te staan ben op zoek gegaan naar voeding die zou helpen voor na de training. Via wat omwegen kwam ik op de site van de Beautyassistant een recept tegen voor kwarkbrood met blauwe bessen.

l

Kwark bevat veel eiwitten en is dus bij uitstek geschikt voor de spieropbouw. Om het kwarkbrood wat zwaarder en minder mager te maken heb ik een aantal aanpassingen gedaan. Ik heb het kwarkbrood uiteindelijk zo gemaakt:

125 gram bloem
125 gram boekweitmeel
1 ei
1 rijpe banaan
250 gram volle kwark
1 tl bakpoeder
handje bosbessen (diepvries)
handje noten
5 ontpitte dadels
scheutje (plantaardige) melk
snufje zout

1. Maak met een (staaf)mixer of keukenmachine de banaan en de dadels glad en klop er daarna het ei doorheen. Meng er vervolgens de volle kwark door en voeg dan beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Er ontstaat dan een stug beslag. Om het beslag iets soepeler te maken kan er een scheutje (plantaardige) melk toegevoegd worden. Het is de bedoeling dat het beslag dik en taai, maar goed gemengd is. Schep er tot slot de noten en de bessen doorheen.

2. Doe in een ingevette (en met bakpapier bekleedde) cake-vorm en bak op 200 graden circa 50 min in het midden van de oven. De cake is klaar als een prikker er zo goed als schoon uitkomt.

Let op: het kwarkbrood is nog wat instabiel als deze net uit de oven komt. Eerst in de vorm een tijdje laten afkoelen.

– – –

Het originele recept is te vinden op thebeautyassistant.nl

2 gedachtes over “Kwarkbrood met blauwe bessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s