De Liebster Award – Q&A

Afgelopen week werd ik door Esther van Essiness genomineerd voor een Liebster Award. Een Liebster Award, wat is dat? Dat is een prijs voor bloggers om elkaar beter te leren kennen, waardering uit te spreken en elkaar te verbinden. Ik grijp de gelegenheid aan om iets meer over mezelf te vertellen via de vragen van Esther én jullie aan een aantal (lokale) blogs voor te stellen.

Dus ben je benieuwd waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoeveel tijd ik aan mijn blog besteed? Lees dan vooral even verder!

Liebster Award

Wat was de aanleiding voor jou om te gaan bloggen?

Als je veel in de keuken staat en altijd taarten bakt voor je omgeving, gaan mensen vanzelf vragen om tips en recepten. Na voor de zoveelste keer een recept op een blaadje geschreven te hebben kreeg ik spontaan het idee om een foodblog te beginnen. Wat ook meespeelde was dat mijn vriend die zomer heel veel foto’s had gemaakt van lunches buiten op vakantie en mooi gedekte tafels. Ik zag daar wel wat in.

meloen antipasti

Wie of wat inspireert je?

Mooi eten inspireert mij. Ik houd van simpel, echt en authentiek eten. Seizoensproducten en de mediterraanse keuken zijn bij mij echt favoriet. Ik kan bijvoorbeeld intens gelukkig worden van echte zongerijpte tomaten, zoals je ze in Griekenland kan krijgen. Dan eet ik zonder problemen een week lang elke dag Griekse salade. Ook word ik heel blij van vakmanschap en kwaliteit.

Hoe veel tijd besteed je aan je blog?

Dat verschilt. Ik ben op dit moment ongeveer 36 uur in de week aan het werk, voor mijn eigen bedrijf en bij de universiteit. Daarnaast probeer ik het bloggen in te passen. Er is dus de ene keer meer tijd dan de andere keer. Ik denk dat ik gemiddeld ongeveer 4 uur in de week met mijn blog bezig ben. En daarnaast natuurlijk met social media, eten koken, blog meetings en ga zo maar door.

Met welke camera/lens maak je je foto’s en met welk programma bewerk je ze?

Laat ik allereerst zeggen dat ik heel veel mazzel heb. Mijn vriend heeft namelijk een fotografie hobby, waardoor ik zelf weinig aan apparatuur heb hoeven aanschaffen. Ik maak mijn foto’s met een Canon EOS 6D. Echt een ontzettend fijne en geavanceerde camera. Ik bewerk mijn foto’s vervolgens in het programma dat standaard op mijn Macbook staat (Photos). Hier kan ik in principe alles in bewerken, zoals de belichting, saturatie en het contrast.

Beschrijf jezelf in drie zinnen.

Ik ben Francine, ik houd van eten, koken, reizen, yoga, fashion, lezen en zo vaak mogelijk op vakantie gaan. Als ik vrij ben vind ik het heerlijk om op de bank te hangen, series te kijken of naar buiten te gaan. Ik ben eigenzinnig, vrolijk, soms best koppig en altijd met zes dingen tegelijk bezig.

Beschrijf je blog in drie zinnen.

Meisjevanhetlicht is een persoonlijke foodblog met gezonde, lekkere en eenvoudige recepten. Verder vind je er mooie foto’s, artikelen en hotspots. Gezond eten en leven, maar dan wel met een korreltje zout, een vleugje ironie en een kritische noot!

Welk boek heeft je het meest geïnspireerd?

Op deze vraag heb ik geen antwoord. Er zijn zoveel boeken die mijn inspireren. Dat zijn kookboeken, zoals Plenty van Ottolenghi, Hemsley & Hemsley en de klassieke Franse kookboeken in de kast van mijn vader, maar ook boeken uit mijn vakgebied (kunst- en cultuurwetenschappen) zoals On Justification van Boltanski & Thévenot en The Murmering of the Artistic Multitude van Pascal Gielen. En dan is er ook nog literatuur!

Hemsley Hemsley

Over welke onderwerpen lees je zelf het liefst op andere blogs?

Ik lees vooral veel over eten. Ik kijk graag rond op andere blogs voor recepten, alternatieve ingrediënten en ik lees nog wel eens het één en ander over huidverzorging en beauty.

Wat vind je het meest inspirerend aan de plek waar je woont?

Groningen is fantastisch! Ik ben er geboren en getogen, maar heb niet de wens om te vertrekken. Groningen heeft naar mijn idee alles: veel fijne koffietentjes en eetgelegenheden, een universiteit en een hogeschool, drie keer in de week een geweldige markt en een mooie landelijke omgeving. Het enige nadeel aan hier wonen is het weer. Ik ben geen fan van regen, wind en kou. Gelukkig bestaat er zoiets als vakantie en op reis gaan. Hoewel ik komende zomer naar IJsland ga, dat dan weer wel.

Wat vind je het grootste nadeel aan bloggen?

Ik zie niet echt een nadeel aan bloggen. Ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen, mooi om te zien hoe de blog groeit en dat mensen mijn recepten maken en artikelen lezen. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer je een meer commerciële insteek hebt, er ook meer nadelen en verplichtingen kunnen zijn aan het bloggen. Maar aangezien ik dit doe omdat ik er blij van word, ervaar ik dat niet zo. Ik heb dan ook geen vaste blogtijdstippen of zelfopgelegde verplichtingen. Het gaat eigenlijk bijna vanzelf! Als ik een keer een blog-dipje heb, komt er altijd wel weer iets voorbij dat ik inspirerend of interessant vind. En dan ga ik gewoon weer aan de slag.

aloë vera

 

De Liebster Award vraagt mij om nu zelf tien blogs te nomineren. Ik kies er voor om hier vijf van te maken. Op die manier kan ik jullie blogs aanraden waar ik echt enthousiast over ben!

Klik op de titel om naar de blog te gaan. 

 

Not So Stuffy
De dames achter deze blog, Janet en Anneloes, heb ik een paar maanden geleden leren kennen. Ze zijn gepassioneerd bezig met vegan en vegetarisch koken en zijn altijd nieuwe koffie- en lunchtentjes aan het verkennen. Op hun website vind je onder andere een uitgebreide gids van Groningen en een hele rits recepten. Verder organiseren de dames om de zoveel tijd een Blogbar en zijn ze betrokken bij veel andere activiteiten.

Als je benieuwd bent naar de baksels van Janet en Anneloes moet je zeker eens bij Koko Toko in de Oosterstraat in Groningen gaan kijken. Daar worden namelijk regelmatig taartjes, cakes en bonbons van Not So Stuffy verkocht.

Greendreamster
Ben je op zoek naar vegetarische recepten? Dan moet je echt even kijken op de blog van Sanne. Sanne is bevlogen over biologisch en duurzaam eten en werkt zoveel mogelijk met seizoensproducten. Het resultaat is een blog met veel mooie en verrassende recepten.

LaSanne
En dan nog een Sanne, met weer een heel andere blog! Ik heb Sanne leren kennen via een bloggers meeting tijdens het Lets Gro festival. Sanne heeft recent van haar blog haar bedrijf gemaakt en is druk bezig met nieuwe projecten. Zo staat ze binnenkort op de Wonen&Co beurs in Martiniplaza en was ze te vinden op de Foodhallen van het Noorden. Ik kom haar regelmatig tegen bij borrels of blogger events en kan haar enthousiasme ontzettend waarderen. Op haar blog vind je veel leuke recepten en kun je zien waar ze zich allemaal mee bezig houdt.

Oogst Groningen
Op deze blog staat de stad Groningen en wat ze te bieden heeft centraal. Je vindt er hotspots, fotoverslagen en interviews. Oogst Groningen heeft als doel om te inspireren en de stad te laten stralen. Echt een leuke blog om in rond te kijken en te lezen. Ik word er heel vrolijk van! Maar dat kan ook bijna niet anders, aangezien ook ik gek ben op Groningen.

Positivo
Heb je wat meer positieve energie nodig of een zetje in de goede richting? Positivo is een geweldig leuke blog met artikelen over hoe je meer positief denken kunt uitnodigen in je leven. De blog wordt gerund door Jolijn en Mike. Ik heb Jolijn ontmoet tijdens een bloggersmeeting en kan uit eigen ervaring zeggen dat haar enthousiasme aanstekelijk werkt!

Je kunt bij Positivo ook terecht voor workshops en coaching.

 

De vragen die ik wil stellen aan de bloggers die ik heb genomineerd zijn als volgt:
 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Wat inspireert je?
 3. Hoe veel tijd besteed je aan je blog en heb je vaste momenten om aan je blog te werken?
 4. Met welke camera/lens maak je je foto’s en met welk programma bewerk je ze?
 5. Beschrijf jezelf in drie zinnen.
 6. Beschrijf je blog in drie zinnen.
 7. Welke boeken hebben je het meest geïnspireerd?
 8. Over welke onderwerpen lees je zelf het liefst op andere blogs?
 9. Wat vind je het meest inspirerend aan de plek waar je woont?
 10. Welke tips zou je kunnen geven aan iemand die wil gaan bloggen?

choco coco latte

Dan nog even de 5 stappen voor de genomineerden
(wat mij betreft absoluut niet verplicht!)
 1. Bedank de persoon die jouw blog genomineerd heeft en link terug naar deze persoon
 2. Deel de award op je blog
 3. Beantwoord de 10 vragen die jouw gesteld werden
 4. Stel 10 vragen aan de door jouw genomineerde bloggers
 5. Nomineer 10 bloggers.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

2 gedachtes over “De Liebster Award – Q&A

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s