Bistro Basta

In de categorie ‘successen moet je vieren’ (iets met een nieuw baan!) gingen we kortgeleden eten bij Bistro Basta. Ik had er goede verhalen over gehoord en de reviews online waren erg positief. Nu zegt dat niet áltijd iets over de werkelijke kwaliteit, maar mijn nieuwsgierigheid was in ieder geval geprikkeld. Na er gegeten te hebben kan ik met stelligheid zeggen dat ik me volledig aansluit bij de positieve reviews. Groningen is een geweldig leuk restaurant rijker!

Bistro Basta

Mooie producten, prachtige gerechten, heerlijke wijn en een fijne sfeer. Dat is kort omschreven mijn ervaring van Bistro Basta. De bediening is ontzettend vriendelijk en maakt geen gebruik van het soort gekunstelde gastvrijheid wat je (helaas) vaak in restaurants tegenkomt. Je voelt je dan ook echt welkom. Het gevoel van gezelligheid en gastvrijheid wordt nog versterkt door de huiselijke – maar toch stijlvolle – inrichting van het restaurant.

Het eten was daarbij ook nog eens voortreffelijk. We aten een voorgerecht van blini’s met gerookte zalm, rode biet en haringkuit, gevolgd door confit de canard (eend) met een saus van paddestoelen en truffel en als dessert eindigden we met de karameltaart. Het dessert leek op papier niet per se verrassend, maar was toch boven verwachting spannend. De karameltaart was namelijk bros, knapperig en niet te zoet. Mocht deze smakelijke taart nu nog op het menu staan, probeer deze dan zeker!

Het menu bij Bistro Basta wisselt geregeld omdat er gewerkt wordt met producten uit de streek en van het seizoen. Wil je meer weten over Bistro Basta of er ook snel een keer gaan eten? Kijk dan vooral even op de website of de Facebook pagina.

Bistro Basta is gelegen aan de Verlengde Hereweg 29. Vanuit het centrum een klein stukje (10 minuten) fietsen dus. Reserveren is aan te raden!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s