Wortel Sinaasappel Salade

Ze zijn ondertussen bij veel koffie en lunchtentjes te koop, smoothies met wortel, gember en sinaasappel. Nu dacht ik, deze smaken zijn vast ook te combineren in een frisse salade! En dat bleek een heel goed idee, al zeg ik het zelf. Bij deze hier dus het recept voor wortel sinaasappel salade, met een vleugje gember. Te simpel om niet een keer te proberen, dus wanneer ga jij deze salade maken?

Wortel sinaasappel salade

Bereidingstijd   10 minuten
Aantal personen   2

 

2 à 3 winterwortelen
1 sinaasappel
1/2 citroen, het sap
2 el rijstolie
1 cm verse gember
eventueel: sesamzaadjes

1. Schil de wortelen met de dunschiller en rasp ze. Doe in een kom.  2. Snijd de boven en de onderkant van de sinaasappel en snijd dan met een mes de schil er vanaf, met de bolling van de sinaasappel mee. Halveer de sinaasappel nu, verwijder eventuele witte draden in het midden en snijd de sinaasappel in kleine blokjes. Het sap dat op de plank blijft liggen giet je samen met de blokjes sinaasappel bij de wortel.   3. Pers de citroen en voeg het sap toe aan de wortel. Voeg dan de rijstolie toe en roer goed door.   4. Schil nu het stukje verse gember en rasp dit met een fijne rasp. Voeg toe aan de salade en meng alles nog eens goed door elkaar.   5. Rooster tot slot in een droge pan wat sesamzaadjes en garneer hiermee de salade. Eet smakelijk!

De salade is friszoet en rijk aan vezels en dus ook erg geschikt als tussendoortje. In de koelkast kun je de salade ongeveer 2 dagen bewaren.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s