Granaatappel Frambozen Tiramisu

Ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van de blog heb ik een super feestelijk recept gemaakt: een goddelijke tiramisu met granaatappel en frambozen! De frisheid en het zuurtje van de granaatappel harmoniëren perfect met de frambozen en de room. Een frisse variant op de klassieke tiramisu met cacao en koffie.

Granaatappel Frambozen Tiramisu

Granaatappels kun je op dit moment op de markt en in sommige supermarkten vers kopen, maar het is wel redelijk wat werk om een granaatappel te ontdoen van de pitjes. Het beste kun je de granaatappel over het midden rondom een stukje insnijden en de vrucht dan openbreken. Nu kun je de pitjes er per deel voorzichtig uithalen door ook de compartimenten open te breken en de pitjes los te duwen. De witte vliesjes tussen de pitjes zijn bitten en kun je niet eten.

Granaatappel Frambozen Tiramisu

Bereidingstijd   25 minuten
Aantal personen   8

 

250 gr mascarpone
100 ml slagroom
2 biologische eieren (liefst zo vers mogelijk)
30 gr suiker
250 gr diepvries frambozen
250 (of meer) gr lange vingers
175 ml granaatappelsap
1 pakje granaatappel pitjes (versafdeling) óf 1 granaatappel

Granaatappel Frambozen Tiramisu

1. Doe de diepvriesframbozen in een steelpannetje met 10 gram van de suiker. Verhit op laag vuur de frambozen tot deze zacht worden en alles wat pruttelt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. De frambozen hoeven niet helemaal stuk te koken.

2. Voeg het granaatappelsap toe aan de frambozen en laat alles afkoelen terwijl je de rest klaar maakt.

3. Splits de eieren. De eiwitten heb je voor dit recept niet nodig. Bewaar ze in de koelkast als je ze ergens anders voor wilt gebruiken. Klop met een mixer de eidooiers schuimig met 10 gram van de suiker. Doe de mascarpone in een kom en spatel even door. Giet het ei-mengsel erbij en klop voorzichtig met de mixer tot de klontjes zijn opgelost.

4. Klop de slagroom met 10 gram van de suiker stijf. Schep dit met een spatel door het mascarpone-ei-mengsel. Niet kloppen of mixen, dat komt de structuur niet ten goede!

5. Bekleed de bodem van een vierkante of rechthoekige schaal met lange vingers. Verdeel hier ongeveer 2/3 van het frambozen-granaatappel-mengsel overheen. Laat de lange vingers het vocht iets opnemen en verdeel er dan de helft van het mascarpone-mengsel overheen. Strijk het gelijkmatig uit met een spatel. Verdeel hier weer lange vingers overheen en het resterende granaatappel-frambozen-mengsel. Eindig met een laag mascarpone.

6. Zet de tiramisu voor minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. Wanneer je de tiramisu wilt serveren, maak je deze af met de granaatappelpitjes. Geniet ervan!

Granaatappel Frambozen Tiramisu

Let op!   Dit dessert bevat rauwe eieren en is daarom niet geschikt voor kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen met een zwakke gezondheid. Denk daar dus even bij na als je het wilt gaan maken!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s