Favoriete Food Inspiratie

Sommige recepten bedenk ik volledig zelf, andere haal ik uit kookboeken, van websites en blogs. In deze post een overzicht van de plaatsen waar ik op dit moment mijn inspiratie vandaan haal.

bruschetta

De recepten die ik vind, pas ik aan of volg ik nauwgezet. Het hangt er helemaal vanaf hoe goed het recept is, of ik aanpassingen wil doen in de ingrediënten en of ik een recept puur als inspiratie gebruik of dat het iets nieuws is dat ik wil proberen.

– – –

De website van ELLE Eten gebruik ik vooral als inspiratiebron. Op deze site is van alles te vinden, van drankjes tot tips voor restaurants en festivals, maar ook interessante recepten.

Een recente ontdekking is Cannelle et Vanille, een fantastische blog over food life photography. Op de site zijn eindeloos veel recepten te vinden, met de meest prachtige foto’s erbij. Aran, eigenaresse van de site, is freelance foodwriter, stylist en fotograaf en heeft meerdere kookboeken uitgebracht.

Een andere recente ontdekking is Green Kitchen Stories, eerder genoemd op deze blog. Deze blog is vooral interessant voor gezonde vegetarische recepten. Ik wil binnenkort de Spinach and Quinoa Patties eens gaan proberen. Ook deze blog blinkt uit in fotografie en zo nu en dan staan er ook video tutorials bij de recepten. Erg handig!

kookboeken

Mijn favoriete kookboek op dit moment is Plenty van topkok Yotam Ottolenghi. Dit geroemde kookboek heeft ook al een vervolg: Plenty More. Deze moet ik nog bemachtigen! Het boek staat vol met creatieve, smakelijke, inspirerende recepten. Het laatste gerecht dat ik heb gemaakt uit dit boek is de kikkerwtensoep met tomaten en brood.

Een all-time favourite is de de site van Nigella Lawson. Ze is vooral bekend van haar tv series, waarin ze onder andere Marsen frituurde en verleidelijk in een satijnen badjas zogenaamd ’s nachts naar de koelkast sloop om restjes te verorberen. Haar recepten, met name voor taarten, zijn ronduit geweldig. Een aantal maak ik vooral voor speciale gelegenheden, zoals de Chocolate Olive Oil Cake (een ongeëvenaard lactose- en glutenvrij recept voor magistrale chocolade taart, dit kunnen veel mensen in mijn omgeving bevestigen) en de Lemon Polenta Cake (een zoete, bijna amandelspijs-achtige taart, doordrenkt van citroen).

kookboeken

– – –

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie, dus als je iets weet, laat vooral een comment achter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s