De zin en onzin van Yogi Tea

Al tijden ben ik redelijk verslaafd aan Yogi Tea, om de simpele reden dat het echt de meest fantastisch lekkere thee is die je in de supermarkt kunt kopen. Waar ik ook altijd blij van word zijn de vreemde fortune cookie achtige spreuken op de labels.

thee

Sommige spreuken zijn een tikje bizar, zoals ‘Happiness is my birthright‘ en ‘Look at everything with an impartial eye‘, andere hebben wat filosofisch denkwerk nodig of geven het totale in-balans-yoga-gevoel. Mijn favoriete spreuk op dit moment is toch wel echt ‘Build self esteem first and the house later‘. Kan ik wel om lachen en bevat zeker een kern van waarheid! Ook bij ‘We are what we think‘ kan ik me alleen maar aansluiten.

De spreuken zijn natuurlijk leuk, maar waar het echt om gaat is de kwaliteit van dit geweldige theemerk. De melanges zijn subtiel en smaakvol en er zijn ook specifieke soorten voor bijvoorbeeld keelpijn, ayurvedische melanges en thee voor het slapen gaan. Dat Yogi Tea iets duurder is dan het gemiddelde doosje thee (zo’n 3 euro) weerhoudt me er niet van om het telkens weer aan te schaffen. Dit vooral omdat ik de kwaliteit echt beter vind dan van de meeste thee en de smaken me niet gaan vervelen.

Mijn favoriete smaken zijn Detox, Grand Calme, Heart Warming, Himalaya en Green Chai. 

Detox – Een krachtige melange van zoethout, paardebloem en anijs.
Grand Calme – Met lindebloesem, kamille en rozenbottel. Zacht en licht.
Heart Warming – Verrassend met basilicum, sinaasappelschil en chili.
Himalaya – Een verwarmende melange met onder andere gember, venkel en kaneel.
Green Chai – Als een kruidige chai thee, maar dan met groene thee als basis.

Om de spreuken te lezen hoef je trouwens niet per se de thee te drinken, ook op de website van Yogi Tea zijn deze inspirations te vinden. Yogi Tea is volledig biologisch en is onder andere te koop bij de Plus en de bio supermarkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s