Zelf Muesli Maken

Een aantal dagen geleden kwam de nieuwe gastblog van Yvonne online, over gezonde muesli en waar je op moet letten als je dit aanschaft in de winkel. Naar aanleiding daarvan kwam ik op het idee om een eenvoudig muesli recept te plaatsen op de blog. Dan bepaal je helemaal zelf wat er in je muesli zit!

zelf muesli maken

Bereidingstijd   15 minuten
+ In de oven   12 minuten

100 gr havervlokken
20 gr lijnzaad
25 gr quinoa
30 gr pompoenpitten
20 gr zonnebloempitten
30 gr grof gehakte amandelen
30 gr grof gehakte walnoten
40 gr cranberry’s
2 el honing
2 el kokosolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.   2. Zet een kommetje met de kokosolie even in de oven terwijl deze voorverwarmt, zodat de olie smelt. Meng dit met de honing.   3. Meng vervolgens de haver, lijnzaad en de quinoa door de olie en honing.    4. Doe het mengsel op de bakplaat, verspreid gelijkmatig en zet voor 7 minuten in de oven. Schep dan om en plaats nog voor 5 minuten in de oven.    5. Na afloop van de baktijd kun je even kijken of je de muesli al krokant genoeg vind, anders plaats je hem nog even terug. Pas wel op, het kan ook verbranden als het te lang in de oven zit.    6. Schep nog een aantal keren om en doe er vervolgens alle andere ingrediënten bij. Laat afkoelen en bewaar in een glazen pot of afgesloten bak. Eet smakelijk!

zelf muesli maken

Je kunt variëren met de ingrediënten, andere noten, granen of zaden toevoegen en je kunt er voor kiezen om de noten en pitten mee in de oven te roosteren. Ik heb hier niet voor gekozen om de muesli zo puur mogelijk te houden. De gezonde eigenschappen van bijvoorbeeld zonnebloem- en pompoenpitten nemen namelijk wat af bij het verhitten, vandaar!

 

2 gedachtes over “Zelf Muesli Maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s