Food Management

De afgelopen weken stonden bol van de feestjes, stedentripjes en koffieafspraken. Maar niet alleen mijn agenda stond bol van de activiteiten, ik zelf nu ook. Met andere woorden, het is tijd om meer te gaan sporten en beter te gaan eten! Even geen taart, cocktails en kroketten meer. Dat is tenminste het voornemen. En daarom stel ik mezelf maar weer eens een challenge: de hele maand mei zes dagen in de week gezond eten en minstens drie keer in de week sporten. Wie doet er mee?

salade hennepzaadjes avocado tomaat 3

Zo nu en dan lekker (en soms ongezond) eten is op zich helemaal niet erg, maar wel als het je dagelijkse voedselpatroon overneemt. Het is daarbij niet onverstandig om een aantal regels in acht te nemen. Ik hamer daar altijd op naar anderen toe, maar zelf vergeet ik het ook nog wel eens. Een gezond eetpatroon hoeft absoluut niet moeilijk te zijn en bestaat naar mijn idee vooral uit veel groente, fruit, volkoren producten en gezonden vetten. Zes* dagen in de week gezond eten houdt voor mij deze maand ook in: geen suiker, geen alcohol. Verder is het handig om rekening te houden met het onderstaande.

–  Vermijd producten met E-nummers, absurd lange ingrediëntenlijsten en slechte vetten/suikers
–  Vermijd daarmee dus ook grotendeels het midden van de supermarkt (daar staan de voorverpakte en niet-verse producten)
–  Elke dag vlees eten is eigenlijk pure onzin, een paar dagen in de week is meer dan genoeg

Om het metabolisme ook nog een beetje te stimuleren is het verder handig om veel water en groene thee te drinken. Dit stimuleert de verbranding en dat is wat we nodig hebben. Ik in ieder geval wel op dit moment.

zonnebloempitjes

Naast het gebruiken van gezonde ingrediënten is het ook van belang om te letten op de hoeveelheden die je eet. Mijn vriend sport heel veel en moet dus vreselijk veel eten, maar daardoor ga ik zelf ook ongemerkt steeds meer eten. Dat is niet de bedoeling! Voor pasta en rijst geldt bijvoorbeeld dat 75 tot 100 gram normaal gesproken per persoon genoeg is. Als je dit voor het koken afmeet, eet je niet te veel en hoef je ook niks weg te gooien. De gemiddelde Nederlander gooit namelijk elk jaar zo 50 kilo aan eten weg. Doodzonde! Dus beter voor jezelf en voor de natuur 😉

salade hennepzaadjes avocado tomaat 2

– – –

Heb ik iets over het hoofd gezien? Nog andere tips? Laat dan vooral een reactie achter!

– – –

* Waarom niet zeven dagen? Anders hou ik het deze drukke feestmaand natuurlijk nooit vol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s