Zaterdaginkopen in Noordlaren

De afgelopen maanden stonden er weer moestuintjes in mijn vensterbank. Zo had ik bijvoorbeeld een bonenstaakje met welgeteld één peul er aan, met daarin wel drie hele doperwten. Dat kweken is zo makkelijk nog niet! Wanneer ik dan grote moestuinen zie heb ik altijd extra respect voor het werk dat daar in gaat zitten. Zeker als kwekers zo veel mogelijk gebruik maken van wat de natuur te bieden heeft en zo min mogelijk van kunstmest en pesticiden. Vandaag was ik bij de kwekerij in Noordlaren en heb ik een aantal mooie producten ingeslagen. Ben je benieuwd wat je hier kunt halen en waar je de kwekerij vindt, lees dan vooral even verder!

IMG_6048

Groentekwekerij Noordlaren heeft een groot assortiment aan groenten, fruit en verse kruiden. Een deel daarvan komt rechtstreeks uit de eigen tuin, de rest wordt ingekocht. Je kunt er terecht voor biologische producten, streekproducten, peulvruchten en plantjes voor in je eigen moestuin.

Op de onderstaande foto is de lokale honing uit Noordlaren te zien. Ik had het potje eerst niet eens herkend als honing, door de lichte kleur. Het is de eerste honing uit het nieuwe seizoen van de koolzaadvelden. Ik ben erg benieuwd naar de smaak!

Verder op de foto’s is te zien: goudreinet appels, biologische jam van wilde frambozen uit Zweden, lokale aardbeien, geelwortel, gember, bleekselderij van eigen kweek, bietensap van biologische bieten en trostomaten. De paarsige peulen op de bovenstaande foto zijn verse kapucijners.

producten van Kwekerij Noordlaren

De kwekerij is te vinden in het leuke dorpje Noordlaren, aan de Lageweg 7. Niet alleen de kwekerij is prachtig aangelegd rondom het woonhuis, maar ook de omgeving is erg mooi. Je zou een bezoek aan de kwekerij bijvoorbeeld prima kunnen combineren met een wandeling in één van de nabijgelegen bossen.

Wat ook een goed idee is, zeker als je lekker gaat koken en ook op zoek bent naar een mooi stukje vlees, is om even langs te gaan bij de slagerij die hier ook vlak in de buurt te vinden is. De Buurderij verkoopt kwaliteitsvlees van eigen runderen die grazen in de omgeving. De runderen van De Buurderij hebben een goed leven en er is veel aandacht voor het welzijn van de dieren. Zo krijgen de runderen het hele jaar door klaver en gras uit het Zuidlaardermeergebied.

Kijk voor meer informatie op de website van De Buurderij.
En hier ook de website van Kwekerij Noordlaren.

Waar doe jij je wekelijkse inkopen? En ga je wel eens de stad uit voor mooie lokale producten?

 

♥ meisjevanhetlicht

3 gedachtes over “Zaterdaginkopen in Noordlaren

 1. Maaike Wessels zegt:

  Dat klinkt goed! En idd, als je zelf eens probeert te kweken met de ah moestuintjes zie je van dichtbij wat een wonder en werk het is om van een zaadje een groente of vrucht te maken. Ik heb zelf ook moestuintjes, het gaat best goed nu. Maar er is ook wel wat dood gegaan. Ben blij met m’n courgette, tomaten en broccoli.

  Like

  • meisjevanhetlicht zegt:

   Ik denk ook wel dat mijn plantjes er onder te lijden hebben dat ze niet in de volle grond staan.. Bij mijn doen de kerstomaatjes en de watermeloenen het goed. Hoewel die laatste nog moet gaan bloeien 😉

   Like

  • Maaike Wessels zegt:

   Soms gaat het in volle grond idd beter. Maar dan zijn ze ook weer kwetsbaarder voor bijv slakken of andere beestjes. Leuk dat die twee t goed bij je doen! Ik heb vorige week nog een watermeloenpitje gekregen, ik heb nog even wat geduld nodig voordat dat uberhaupt zichtbaar wordt haha. Geniet er van!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s