In de Molen

Ondanks dat ik pas volgende week echt jarig ben, trakteerde mijn vriend mij ter gelegenheid hiervan op een verrassingsdiner. Ik had geen idee waar we heen gingen en de creatieve aanrijroute en het extra rondje op de rotonde hielpen ook niet om dit op te helderen. Eenmaal aangekomen op locatie – in het charmante Groningse dorpje Onderdendam – begon me toch iets te dagen. Onderdendam heeft namelijk een molen met een restaurant erin. Wat ik niet wist is dat dit restaurant afgelopen jaar ook nog eens bekroond is met een Michelin ster.

Eten in een restaurant met een Michelin ster had ik nog nooit eerder gedaan. Ik heb wel altijd het voornemen gehad om hier eens geld voor opzij te zetten en dit te gaan ervaren, maar het was er nog niet van gekomen. Nu ik dit heb meegemaakt hoop ik dit zeker elk jaar een keer te kunnen doen, want wat is het geweldig om zoveel nieuwe dingen te proeven, gecombineerd met heerlijke wijnen in zo’n sfeervolle setting. De gastvrouw was ontzettend vriendelijk en de sfeer in het restaurant was relaxed en ontspannen. Mooi is ook dat het restaurant geen gebruik maakt van een menukaart, maar dat je alleen doorgeeft wat je niet lust en hoeveel gangen je wilt eten. Op deze manier is alles vers en met uitermate veel zorg en aandacht bereid. En dat proef je ook echt.

Elk gerecht dat we voorgeschoteld kregen was prachtig opgediend en met creativiteit bereid. Wat me echt opviel, in tegenstelling tot eerdere diner-ervaringen, was de gelaagdheid van de smaken en texturen. Het begon al direct geweldig met een amuse van bietenmousse, haringkuit, bieslook en krokant gefrituurde miniblokjes aardappel. Alles wat volgde had steeds weer een andere smaaksensatie of verrassend element. Zo had het dessert bijvoorbeeld frisse, zure, zoete, knapperige, romige, zachte en gladde texturen en smaken. Verrassend in het dessert was ook het ijs met ‘zand van witte chocolade’ en de bolletjes knettersuiker.

Ik kan iedereen die lekker eten en het proeven van nieuwe smaken kan waarderen aanraden om hier eens te gaan eten. Mocht je ook van het wijnarrangement willen genieten, dan kan ik het ook zeker aanbevelen om boven in de molen te blijven slapen. Dan kun je na het fenomenale eten in licht beschonken toestand zo je bed in rollen.

De omgeving van Onderdendam is overigens ook prachtig, dus in die zin is het ook niet verkeerd om te blijven slapen en de volgende ochtend na het heerlijke ontbijt nog even te genieten van de omgeving.

Koolzaadveld bij Kantens

Klik hier voor de website van Restaurant in de Molen.

Restaurant in de molen krijgt op Iens een 9,1 en dit is wat de Michelin gids erover zegt: ‘Kwaliteit en finesse spatten hier van uw bord! Geen a la carte, maar wel verrassende menu’s, met dagverse en huisbereide producten. Koren op de molen van fijnproevers!’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s