Orzo Stoofschotel met Lamsworstjes

Kortgeleden verscheen er een recept op de blog met orzo, namelijk een zomerse salade. Nu iets heel anders: een stoofschotel met bleekselderij, verse tomaten, Taggia olijven, verse kruiden en lamsworstjes. In 30 minuten op tafel, erg zomers en super makkelijk te maken.

IMG_6060

 

Bereidingstijd   30 minuten
Aantal personen   2

 

250 gr orzo (vaak te koop als ‘riso’)
4 stengels bleekselderij
5 rijpe tomaten
1 bosje dille
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
50 gr Taggia olijven zonder pit (of andere zwarte olijven, bijv. Kalamata’s)
2 el neutrale olie
1 el extra vierge olijfolie
2 lamsworstjes
1/2 tl zeezout + iets extra
versgemalen zwarte peper

IMG_6059

1. Was de groente en snijd de bleekselderij in smalle stukjes. Breng een pan water aan de kook. Verhit de neutrale olie in een stoofpan pf hapjespan. Bak de bleekselderij in ongeveer 10 minuten tot deze glazig is.

2. Als het water kookt voeg je het zeezout toe een kook je de orzo al dente volgens de verpakking.

3. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Voeg eerste de knoflook toe aan de bleekselderij, bak kort mee en voeg dan de tomaten toe.

3. Was de verse kruiden, hak fijn en voeg toe aan de bleekselderij en de tomaten. Stoof ongeveer 10 minuten op matig vuur met de deksel er op tot de tomaten zacht zijn. Bak intussen de lamsworstjes in een koekenpan of grillpan.

4. Giet de orzo af en voeg deze aan de groente toe. Snijd de olijven in ringen of stukjes en voeg ook deze toe. Roer goed door en bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zeezout. Stoof het geheel nog enkele minuten met de deksel er op en voeg dat tot slot de extra vergine olijfolie toe.

5. Verdeel over de borden en serveer met de lamsworstjes. Eet smakelijk!

– – –

En hier vind je het recept voor de orzo salade.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT