Grote Gerechten / Tabouleh

Een vriend van mij zei laatst dat hij nooit weet wat hij moet koken voor meer dan twee mensen. Ik weet niet of meer mensen dit probleem hebben (en dus of deze post enig praktisch nut heeft), maar het leek mij een prima idee om wat eenvoudige suggesties te geven via deze blogpost. Dus met andere woorden, wat kook je voor een groter gezelschap?

griekse salade en feta

Ik zelf kies, afhangende van de tijd die ik heb en het seizoen, ofwel voor een verzameling aan kleine gerechten die ik van te voren kan bereiden of voor een maaltijd-soep of stoofschotel (in ieder geval iets dat in één pan te bereiden is). Over dit laatste een andere keer meer!

Wanneer ik kies voor een verzameling aan kleine gerechten, maak ik meestal tabouleh (een smaakvolle couscous/bulghur-salade), gegrilde aubergine, Griekse salade, geroosterd brood met knoflook en olijfolie, gegrilde kippenpootjes uit de oven, kikkererwten/ogenbonen salade, etc. Gebruik goede kwaliteit ingrediënten, verse kruiden en lekkere olijfolie voor het beste resultaat.

Op de foto’s is in dit geval ook nog een rode bietensalade te zien uit het boek Plenty van Yotam Ottolenghi. Door verschillende gerechten te maken die van te voren te bereiden zijn, hoef je op het moment zelf alleen wat schalen op te dienen. Op die manier wordt koken ook geen militaire operatie, het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Voor de tabouleh gebruik ik dit heerlijke recept van de Elle Eten website.
Kijk hier voor een indruk van het kookboek Plenty van Ottolenghi.

grote gerechten

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s