De Pernikkel – Groningen

Afgelopen woensdag was een feestelijke dag, ik mocht mijn master bul in ontvangst nemen! Deze feestelijke dag werd samen met mijn vriend afgesloten in de Pernikkel. We hadden er al eens wat gedronken ’s middags en waren prettig verrast door de fles water die direct op tafel gezet werd. Dat zie je in Nederland niet vaak.

Sterker nog, soms zijn horeca gelegenheden niet eens bereid om water op tafel te zetten als je uitgebreid aan het dineren bent. Echt ronduit bekrompen en voor mij een totale afknapper als dit gebeurt. Maar terug naar de Pernikkel.

Niet alleen het water op tafel was een prettige verrassing, ook de kleine kaart zag er goed uit. Ik weet niet waarom het in Nederland zo lastig is om restaurants te vinden waar minder dan tien gerechten op de kaart staan. Het zal misschien wel te maken hebben met de onweerstaanbare drang naar keuze bij de Nederlander, maar ik begrijp het niet, want dan is je eten dus per definitie al niet vers of heel erg duur. Dit is ook precies de reden waarom de Pernikkel een kleine kaart heeft, op deze manier kunnen de producten vers zijn en kan alles zelf worden bereid. Dit proef je ook. Het eten was erg lekker, de smaken goed gebalanceerd en de hoeveelheden precies goed. Als dan de sfeer ook nog eens prettig is en de prijs-kwaliteit-verhouding uitstekend, kan ik dit restaurant alleen maar aanbevelen!

Ook voor ontbijt kun je goed terecht bij de Pernikkel. Ik kan vooral de pancakes aanraden!

Overigens wordt dit restaurant ook op Iens goed beoordeeld.  de pernikkel
Wij begonnen met de Pernikkel Plank, aten daarna de Dikke lende en de Knorhaan en eindigden met een lekker stuk chocoladetaart.

Kijk hier voor de website en de wekelijks wisselende kaart van de Pernikkel.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s