Bökkers Mölle – Olst

Op een zonnige dag ergens de afgelopen week was ik voor de verandering niet in Groningen, maar in Overijssel. De zon scheen, het voelde al als lente en we belandden in Olst, om te gaan wandelen bij de IJssel. Voordat we de zon in gingen was het tijd om te genieten van een uitgebreide lunch in De Bökkers Mölle.

Zoals ik wel vaker heb verteld, is het ontdekken van nieuwe koffietentjes, restaurants en lunchgelegenheden iets waar ik ontzettend van geniet. En al helemaal als je ergens bij toeval terecht komt. Bökkers Mölle verraste met mooie verse producten, heerlijk brood en een authentieke sfeer. Zo wordt de koffie en thee geserveerd in prachtig ouderwets theeservies dat me deed denken aan mijn oudtante. Verwacht dus geen fancy espresso, maar gewoon goede koffie in een kan, op tafel. Zo eenvoudig dat het bijna verfrissend is. Zeker als afwisseling op alle luxe latte’s en volle koffie-menukaarten. Geen keuzestress dus.

Wat je ook kunt verwachten bij Bökkers is een goede prijs-kwaliteit verhouding. De broodjes zijn zeer royaal belegd en de broodplank is werklijk overvloedig. Ik at er een broodje tonijn en was zeer tevreden.

Bökkers Mölle is gevestigd in een molen in het dorp Olst. Vanaf de kant waar wij het dorp binnen reden zie je de molen direct staan. Bij Bökkers in de molen kun je terecht voor een lunch, koffie met taart en op donderdag ook voor pizza. In de molen zit ook de bakkerij waar dagelijks verse broden worden gebakken, van eigen gemalen meel. Knapperige broden die worden gebakken in een steenoven. En dat proef je ook echt.

Wandelen bij de IJsel

Wil je na de lunch ook gaan wandelen? Dan kan ik het heel erg aanraden om vanaf het Informatie centrum Den Nul te wandelen naar het bijzondere dorpje Fortmond, waar in de buurt een oude steenfabriek staat. De wandeling gaat vooral door de open velden.

Meer weten over de Bökkers Mölle? Zie hier de website en de Facebook pagina

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s