Hazelnoot Blauwe Bes Dessert

Dit dessert smaakt werkelijk geweldig door de combinatie van de knapperige geroosterde hazelnoten, de frisse Griekse yoghurt en de zoetzure blauwe bessen. De gehakte witte chocolade maakt het af. En dat in slechts een kwartiertje. Maken dus!

Soms twijfel ik er over of ik simpele recepten wel op de blog moet zetten. Maar wanneer iets zo ontzettend lekker is als dit toetje, kan ik jullie het recept niet onthouden. Wat me ertoe overtuigde? De vriendinnen die bij me kwamen eten waren wel erg enthousiast.

 

Aantal personen   6
Bereidingstijd   15 minuten

750 ml volle Griekse yoghurt (10% vet)
100 gr witte chocolade
90 gr hazelnoten
250 gr blauwe bessen uit de vriezer
1 zakje vanille suiker (naar smaak)

hazelnoot blauwe bes dessert

1. Doe de Griekse yoghurt in een kom en klop kort even luchtig met een garde. Voeg eventueel tijdens het kloppen de vanille suiker toe. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

2. Rooster de hazelnoten in een koekenpan tot deze beginnen te kleuren. Wanneer je noten roostert krijgen ze namelijk veel extra smaak. Leg de hazelnoten op een plank en laat ze wat afkoelen. Hak ze vervolgens grof met een groot keukenmes. Hak nu vervolgens ook de witte chocolade in grove stukken en snippers.

3. Schep de Griekse yoghurt in 6 glazen. Strooi hier de helft van de witte chocolade overheen. Verdeel dan de bevroren blauwe bessen er over. Maak af met de geroosterde hazelnoten en eindig met de andere helft van de witte chocolade. Zet goed afgedekt in de koelkast tot gebruik. Geniet ervan!

hazelnoot blauwe bes dessert

Wil je een meer light variant van dit dessert maken? Kies dan voor Griekse yoghurt met 0% vet en laat de vanille suiker weg.

 

♥ MEISJEVANHETLICHT