Eton Mess

Dit toetje is verschrikkelijk schandalig (lekker) en zou eigenlijk gewoon verboden moeten worden. Het is namelijk niet bepaald gezond. Maar goed, soms moet het kunnen! Dus bij deze, mijn recept voor Eton Mess. Wat dat is? Iets met heel veel room, rood fruit en meringue

Eton Mess

Bereidingstijd   15 minuten
Aantal personen   4 tot 6

 

500 gr rood fruit (bijv. aardbeien en frambozen)
250 ml slagroom
250 gr Mascarpone (1 bakje, te vinden in de koeling)
2 grote witte meringues (vers te koop bij V&D)
1 tl alcohol (bijv. Grand Marnier of fruitlikeur)

 

1. Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien. Frambozen of ander rood fruit kun je heel laten. Doe in een kom en sprenkel er de drank overheen.

2. Klop de slagroom in een kom of maatbeker tot deze lobbig is. Roer in een andere kom de mascarpone iets los. Voeg de mascarpone bij de slagroom en klop nog even door. Er kunnen wat klontjes zichtbaar blijven. Als dat zo is kun je het mengsel met een spatel nog even extra mengen, maar klop niet verder met de garde of mixer, je wilt namelijk niet dat de slagroom boter wordt!

3. Verkruimel de merinque in grote en kleine stukken. Vlak voor het serveren meng je dit voorzichtig door de room heen.

4. Kies voor één grote schaal of kleine schaaltjes of glazen. Begin met een laag rood fruit en dan een schep room-meringue-mengsel en zo verder. Eindig met wat rood fruit bovenop. Serveer direct!

Heb je geen zin om laagjes te maken? Eton Mess, niet voor niets mess, mag je ook serveren door gewoon alles door elkaar te scheppen en dan op te dienen. Eet smakelijk en geniet!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT