Quinoa Chocolade Bars

Het klinkt natuurlijk erg gezond, zo’n quinoa bar, maar ik moet zeggen dat de quinoa in dit recept toch vooral functioneel is. In combinatie met de maple syrup en de noten wordt de quinoa in de oven heerlijk crunchy. Met de pure chocolade krijg je dan een knapperige, nootachtige smaaksensatie. En dat het dan ook nog een klein beetje gezond is, dat is natuurlijk mooi meegenomen!

 

Bereidingstijd   30 minuten
Aantal personen   12

120 gr gemengde quinoa + 30 gr amaranth
óf 150 gr gemende quinoa
30 gr zaden en pitten (bijv. lijnzaad en pompoenpitten)
100 gr noten (bijv. amandelen, hazelnoten en paranoten)
75 ml maple syrup (of honing)
2 el kokosolie
1 tl vanille
snufje zout
200 gr pure chocolade (minimaal 60% cacao)
velletje bakpapier

extra: noten/zaden/amaranth om te garneren

Quinoa chocolade bars

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg de maple syrup toe. Haal van het vuur.

2. Spoel de quinoa in een fijne zeef en droog deze in een theedoek goed na. Hak de noten grof. Doe de noten, zaden, quinoa en amaranth bij de maple syrup en de kokosolie. Roer goed door.

3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Doe hier het quinoa mengsel in en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Bak ongeveer 30 minuten in de oven.

4. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen. Smelt intussen au bain mairie de chocolade. Dit doe je door een steelpannetje met water op het vuur te zetten. In de pan hang je een kom die het water (net) niet raakt. Zorg dat het water niet kookt. Laat de chocolade smelten en giet dit vervolgens oven de quinoa bodem.

5. Garneer je quinoa bar met noten, zaden, amaranth of bijvoorbeeld kokosrasp. Waar je maar zin in hebt! Dek goed af met folie en zet in de koelkast tot de chocolade goed is uitgehard. Serveer in brokken. Eet smakelijk!

Je kunt de quinoa bars afgedekt in de koelkast ongeveer 3 tot 4 dagen bewaren.

Quinoa chocolade bars

Nog een kleine voetnoot: Maxim Hartman heeft het over ‘quinoa kutten’ in zijn nieuwe boek, en ja, we worden in food-land zeker doodgegooid met quinoa en het is een veel te hip product. Deze bars zijn alleen gewoon heel erg lekker, dus ik laat me dan toch maar niet weerhouden door de dubieuze status van dit product!

 

♥ MEISJEVANHETLICHT