A Bun in the Oven!

En toen was het toch wel schrikbarend lang stil op de blog. Ik had nooit verwacht een periode in mijn leven tegen te komen waarin ik toch zeker twee maanden lang een hele moeizame relatie zou hebben met eten. Gelukkig heeft dit een vrolijke oorzaak: zwangerschap! Erik en ik verwachten zo ergens half juni een kindje. Blijdschap alom!

Lavendel

Naast de misselijkheid en een totale afkeer van bijna alle soorten eten, inclusief mijn favoriete Pad Thai Kai, chocolade en koffie, had ik ook nog eens totaal geen energie. De blog beheren, nieuwe recepten maken, uit eten gaan en artikelen schrijven was er even niet bij. Om half tien naar bed gaan wel. In het begin heb ik nog een keer een recept geplaatst, ondanks dat ik zelf maar de helft weg kon krijgen. Gelukkig zei mijn vriend dat het écht wel lekker was, dus ja, toch maar online gezet.

Van zwanger zijn ga je overigens ook rare dingen eten. Zo kwam ik op een vrijdagmiddag de supermarkt uit met tropical limonade, witte bolletjes, een pak anijshagelslag en cup-a-soup kip. Niet bepaald mijn reguliere boodschappenlijstje. Maar ja, je moet wat als je overal onpasselijk van wordt. In mijn geval bleek nostalgisch en vlak voedsel enigszins te werken. Zo deden witte bolletjes met anijshagel me aan mijn opa denken en had ik op de één of andere manier zin in Hollandse kost. Rode kool met een rundervink en gekookte aardappels en dan niet met kruiden en zo. Het moet niet gekker worden.

Gelukkig ben ik ondertussen een eindje op weg en in het tweede trimester aanbeland. Bijna alles smaakt weer normaal en de eetlust is weer in ere hersteld. Alleen zwarte koffie, zuurdesembrood en chocolade smaken helaas nog een beetje curieus. Nu is koffie sowieso niet heel goed tijdens de zwangerschap, dus met pijn en moeite ben ik overgestapt op decaf. En dat gaat prima, met een flinke scheut melk erin, dat wel.

Verder heb je als zwangere natuurlijk sowieso te maken met een waslijst aan dingen die je ineens niet meer mag eten en drinken. Alcohol en rauw vlees zijn vanzelfsprekend, maar denk ook aan allerlei soorten kruiden(thee), gerookte zalm, rauwmelkse kazen, etc. En ik kan je vertellen: ik mis mijn broodje zalm verschrikkelijk. Er zijn ergere dingen, maar laat dit nu precies mijn craving zijn. Goed geregeld!

Dan tot slot nog even het volgende. De blog blijft natuurlijk bestaan, hoewel de frequentie van posten misschien wat omlaag gaat. Daarnaast is het leuk om te schrijven over zwangerschap, maar voor alle niet-zwangere lezers: het is niet de bedoeling dat dit nu ineens een pregnancy blog gaat worden. Ik ben namelijk naast zwanger ook gewoon nog mezelf!

 

♥ meisjevanhetlicht

 

Een gedachte over “A Bun in the Oven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s