Kokosbloesem Chocolade Cake

Het heeft even geduurd, maar het wachten wordt beloond. Tenminste, ik hoop dat jullie er ook zo over denken! Ik heb hier namelijk een nieuw en heel fijn recept voor chocolade cake. Zonder gluten, lactosevrij, bijna geheel zonder geraffineerde suikers, super makkelijk te maken én een gezond alternatief voor reguliere chocolade cake. Dus waar wacht je op? Snel de keuken in!

kokosbloesem chocolade cake

Bereidingstijd   30 minuten (+baktijd)
Aantal personen   10

 

cake

200 gr amandelmeel
100 gr volkoren rijstebloem
125 gr kokosbloesemsuiker
80 gr cacao
2 el kokosrasp
snufje zeezout
1 tl bakpoeder (of wijnsteenbakpoeder)
2 grote eieren
250 ml kokosmelk

glazuur

50 gr kokosolie
100 gr pure chocolade (70% cacao)
een paar druppels vanille extract

vel bakpapier
cakeblik

kokosbloesem chocolade cake

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en roer met een garde de klontjes er uit.

2. Klop de eieren en voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de droge ingrediënten. Roer goed door, eerst met de garde, vervolgens met een spatel.

3. Vet een bakblik in met een beetje kokosolie en bekleed volledig met bakpapier. Giet hier het beslag in en zet voor 35 minuten in de oven. Een prikker komt er nu bijna geheel schoon uit.

4. Laat de cake – op een rek, nog in het blik – ongeveer 10 minuten afkoelen. Dek vervolgens af met een theedoek en laat volledig verder afkoelen.

5. Smelt op heel laag vuur de kokosolie. Leg de chocolade hier in stukjes in en laat volledig smelten. Roer zo min mogelijk en zorg dat het mengsel absoluut niet kookt. Verwijder eventueel de pan van het vuur. Wanneer alles gesmolten is, de vanille toevoegen en even doorroeren met een spatel. Zet opzij en laat afkoelen.

6. Giet of smeer het glazuur nu over de cake (nog in het blik, met het bakpapier) en zet de cake – afgedekt met vershoudfolie – in de koelkast totdat het glazuur volledig is uitgehard. Je kunt de cake in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren. Eet smakelijk!

kokosbloesem chocolade cake

Serveer met sterke koffie, een espresso of een kop thee. De cake is ook erg geschikt om mee te nemen als tussendoortje. Je haalt ongeveer 10 plakken uit deze cake.

– – –

Wat is jouw favoriete chocolade cake recept?

 

♥ MEISJEVANHETLICHT

16 gedachtes over “Kokosbloesem Chocolade Cake

Plaats een reactie